İŞİD TÜRKİYE'DEN SÖZLEŞME İLE CİHATÇI TOPLUYOR

İŞİD TÜRKİYE'DEN SÖZLEŞME İLE CİHATÇI TOPLUYOR

Bu iddialar çok ses getirecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan ve Katar’ın dünyadan toplayıp getirdiği, kendilerinin de sınırları sonuna kadar açarak Suriye’ye girmelerine yardımcı olduğu El Kaide teröristleriyle güçüne güç katarak Ortadoğu ve Türkiye’nin başına bela olan Irak Şam İslam Devleti’yle (IŞİD) ilişkilerini olmadığını iddia ederek “Elinde belgesi olan ortaya koymalıdır” dedi. Ancak bugün IŞİD’in, Türkiye’de sözleşmeyle terörist topladığı ortaya çıktı.

Davutoğlu, dün Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Çırağan Sarayı'ndaki, Türkiye-Almanya Stratejik Diyalog Mekanizması 2. Toplantısı kapsamında çalışma gruplarına eş başkanlık yapmalarının ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Davutoğlu, Musul’u ele geçiren, Musul konsolosu Öztürk Yılmaz dahil 80 Türk’ü rehin alan, Türkmen ve Şii katliamı yapan kanlı örgüt IŞİD’in Türkiye ile bağlantısı olduğu iddialarının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

"Kimin söylediği hiç önemli değil, çok açık ve net bir ifade kullanmak istiyorum. Türkiye'nin IŞİD dahil, herhangi bir şiddet ya da terör örgütüyle ilgili ilişkisi olduğuna dair elinde belgesi olan o belgeyi ortaya koymalıdır. O belgeyi ortaya koyamadan Türkiye'ye dönük böyle iddialarda bulunmak, hiçbir ittifaklık ilişkisine yakışmadığı gibi herhangi bir şekilde siyasi veya medyada yansıması bakımından da bir zemine dayanmaz. Aksine biz bunu Türkiye'ye dönük psikolojik, medyatik bir operasyon olarak algılarız.

“Türkiye hiçbir yerde teröre destek vermemiştir, hiçbir terör örgütüyle dolaylı ya da doğrudan ilişki kurmamıştır ve hiçbir zaman da teröre tolerans gösterilmesini anlayışla karşılamamıştır. Bu tür yayınların son dönemde bazı yayın organlarında sık sık söylenir olması, herhangi bir zemine dayanmadığı gibi maalesef hedef saptırmadır. Bunu şiddetle reddediyoruz.”

Davutoğlu’nun bu açıklaması üzerine CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, durdurulan TIR’lardan çıkan roket başlıklarının fotoğraflarını paylaşarak,  “Bunlar ne” diye sorarkan, Taraf’ta yer alan bir haber, hükümetin bırakın IŞİD’e destek vermeyi Türkiye’yi IŞİD’in lojistik ussü haline getirmesine izin verdiğini ortaya çıkardı.

isidtir.jpg

IŞİD'DEN CİHAT SÖZLEŞMESİ

Taraf Ankara Temsilcisi Hüseyin Özay’ın haberine göre; IŞİD Türkiye’den terörist topluyor. İŞİD, topladığı cihatçılarla “sözleşme” de imzalıyor . Sözleşmede, “İŞİD’e kendi rızamla katıldım ve örgütün hiçbir sorumluluğu yoktur” şeklinde taahhütlerin bulunduğu öğrenildi.

IŞİD, örgüte yeni üye temin çalışmalarını ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve Konya’da sürdürülüyor. Üç merkezde de bu işler için sorumlu olan ve kadı ismi verilen örgüt yöneticileri bulunuyor. Örneğin Ankara’da, Altındağ’da oturan İ.A. isimli örgüt yöneticisi, Konya’da da M.G. isimli yönetici, örgüte elaman kazandırılması için çalışmalarda bulunuyor.

Örgüt yöneticileri, çeşitli toplantılar ve broşürlerle örgütün tanıtımı yapıyor. Ve bu toplantılar sonucunda, cihat için savaşmak isteyen gençlere çağrı yapılıyor. Çağrılara olumlu yanıt veren gençlerden ise, bir CV talep ediliyor. Ve CV’de refanslar bölümü de yer alıyor. Bu referanaslardan yola çıkarak, cihat için örgüte katılmak isteyenlerle ilgili kısa bir araştırma yapılıyor. Yani örgütün bu işlemlerle, kendisini koruma altına aldıkları iddia edildi.

SÖZLEŞME İMZALATILIYOR

Örgüte katılması onaylananlara ise, bir sözleşme imzalatılıyor. Sözleşmede, “örgüte kendi isteği ile katıldığına” ve “şehit olması” halinde ailesinin hiçbir talepte bulunmayacağına ilişkin sözler yer alıyor. Sözleşmenin ardından ise, örgüt üyeleri toplu olarak Reyhanlı’dan Suriye’ye götürülüyor. Burada altı ay eğitime tabi tutuluyor. Eğitimleri tamamlanan örgüt üyeleri, daha önceden oluşturulan ve başlarında kadı ismi verdikleri örgüt yöneticilerinin bulunduğu hücrelere gönderiliyor. Eylemlerden sonra ele geçirilen ganimetler de paylaştırılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı