IŞİD ROKET İLE SALDIRDI O İLÇE BOŞALTILIYOR

IŞİD ROKET İLE SALDIRDI O İLÇE BOŞALTILIYOR

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 3 roket mermisi Kilis kent merkezine düştü.

Suriye'de IŞİD kontrolünde bulunan Cerablus'tan atılan havan mermisi Gaziantep'in Karkamış ilçesine isabet etti. Karkamış ilçesinde 'evlerinizden çıkmayın' anonsu yapıldı. Akşam saatlerinde Suriye tarafından atılan bir roket mermisi Karkamış ilçe merkezine isabet etti. İlçenin boşaltılması için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

İLÇE BOŞALTILIYOR

Suriye'de IŞİD kontrolünde olan Cerablus'tan atılan bir top mermisi Karkamış ilçe merkezine isabet etti, ilçenin boşaltılma çalışmalarının başlatıldığı duyuruldu.

IŞİD tarafından atılan ilk havan mermisi sabah saatlerinde ilçenin Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir evin bahçesine isabet etti ve büyük bir gürültüyle patladı. Şans eseri ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı olayın ardından sınırda konuşlu Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini bir süre ateş altına aldı.

GİTMEK İSTEYENLER ARAÇLARLA KENTTEN ÇIKARILIYOR

Suriye'nin Cerablus kentinin karşısında bulunan Gaziantep'in Karkamış ilçesinde gitmek isteyenler, araçlarla kentten çıkarılıyor. 

Terör örgütü IŞİD tarafından 2 gündür havan mermilerinin atıldığı ve askeri hareketliliğin yaşandığı Gaziantep'in Karkamış ilçesinde isteyenler kentten çıkarılıyor. Belediye binası önünde toplananlar ayarlanan otobüslere bindirilerek kentten çıkarılıyor.

KAMU PERSONELİNE İKİ GÜN İZİN

Öte yandan Karkamış ilçesinde görevli kamu personeli 2 gün idari izinli sayılacağı da açıklandı.

41-002.jpg

'EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN' ANONSU

Belediye hoparlörlerden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anons yapıldı.

DÜN DE 3 MERMİ ATILDI

Karkamış'a dün akşam da Suriye tarafından IŞİD'in attığı 3 havan mermisi boş bir araziye isabet etmiş, ölen ya da yaralanan olmamıştı.

SURİYE'DEN KİLİS'E ROKET ATILDI

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 3 roket mermisi Kilis kent merkezine düştü.

Saat 11.45 sıralarında Suriye'den atılan roket mermileri, Mücahitler Mahallesi'ne düşerek patladı. Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kilis'e daha önce atılan roketlerden 21 kişi yaşamını yitirmişti.
 

Kaynak:Haber Kaynağı