IŞİD İSTANBUL'DA SALDIRDI! ÇOK SAYIDA YARALI VAR

IŞİD İSTANBUL'DA SALDIRDI! ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Gaziosmanpaşa'da gerginlik!

IŞİD bağlantılı bir grubun İstanbul Gaziosmanpaşa'da etkinlik yapması üzerine HDP'liler ile aralarında gerginlik çıktı. Öcalan kısa süre önce İmralı'dan gönderdiği mektupta IŞİD'e karşı birlik ve direniş çağrısı yapmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre cihad propagandası yapan grup etkinlik çıkışı HDP seçim irtibat bürosuna ve HDP üyelerine saldırdı. Görgü tanıkları saldırıda silah da kullanıldığını söylüyor. Saldırıda her iki gruptan da çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan bazıları hastaneye kaldırıldı.

23.35 itibariyle çatışmaların sürdüğü bölgeye polis de geldi ve müdahaleye başladı. Sendika.org’un haberine göre, bir süre sonra polis IŞİD yanlısı olduğu söylenen grubu etkinlik yaptıkları top sahasının yanında korumaya alırken, Karayolları Hastanesi önünde HDP’liler de parti yetkililerinin “provakasyona gelmeyin, dağılıyoruz” anonsu üzerine yavaş yavaş dağılmaya başladı.

IŞİD yanlısı gruplar geçtiğimiz günlerde İstanbul Valiliği’nin bilgisi dahilinde İstanbul’da cihat çağrılı bir etkinlik yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı