IŞİD AKP'NİN KALESİNDE MERKEZ KURMUŞ

IŞİD AKP'NİN KALESİNDE MERKEZ KURMUŞ

AKP'nin en çok oy aldığı illerin başında gelen Konya'da yapılan operasyonlarda çok sayıda IŞİD mensubu yakalandı. Basılan adreslerde silah ve belgelerde ele geçti

Türkiye’nin birçok ilinde dün başlatılan operasyon bugün de devam ediyor. 10 ilde terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonda çok sayıda gözaltı var.

İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Beyoğlu'nda sabah saatlerinde bir çok adrese helikopter destekli operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Operasyon Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi'nde bulunan bir apartmana yapılan baskında bir kişi göz altına alınırken, polis ekiplerinin diğer adreslerdeki aramalarının devam ettiğini öğrenildi. 

Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. 

KONYA'DA 'CANLI BOMBA' İDDİASIYLA BİR KADIN YAKALANDI

60026_8181_25072015_1.jpg

KONYA merkezli Ankara ve Manisa'da, terör örgütü IŞİD'a yönelik yapılan operasyonda 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı. Konya'da gözaltına alınanlar arasında bulunan F.K.'nın, IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacısı olarak aranan 3 kadından biri olduğunu iddia edildi. Şüphelilerin, IŞİD'e militan ve lojistik destek sağladığı, dün İstanbul'da gözaltına alınan 'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk'un da Konya'ya sık sık gelip, örgüte ait mescit ve medreselerde dini sohbetler yapıp, örgüte militan kazandırıldığı iddia edildi. 

250720150958557152766_2.jpg

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 14 Temmuz günü terör örgütü IŞİD'e 'militan ve lojistik destek' sağladığı öne sürülen örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlemiş ve gözaltına alınanlardan 7'si tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci dalgası da bugün şafak vakti Konya merkezli Ankara ve Manisa'da eş zamanlı olarak düzenlendi. Konya başta olmak üzere Ankara ve Eskişehir'den gelen Özel Harekat ekipleri eşliğinde 300 polisin katılımıyla önce belirlenen 30 adrese baskın düzenlendi. Baskında 1'i Manisa'da olmak, üzere 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı. 

GRUBUN LİDERİ EL KAİDE'DEN TUTUKLU 

IŞİD terör örgütünün Konya'daki faaliyetlerini sürdüren gruba yönelik yapılan operasyonda şüphelilerin Suriye ve Irak'ta savaşmak için militan kazandırdıkları ve örgüte lojistik destek sağladıklarını öne sürüldü. Grubun liderliğini M.G.'nin yaptığı ve geçen ay Ankara’da terör örgütü El Kaide bağlantısı nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. M.G.'nin Konya'da bir kitapevinin bulunduğu ve burada militan kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü ileri sürüldü.

EBU HANZALA, DİNİ SOHBETLERLE MİLİTAN KAZANDIRMIŞ 

60026_6881_25072015_4.jpg

Örgütün, kendilerine ait ev, mescit ve medreselerde düzenlediği dini sohbetler sayesinde örgüte militan kazandırdığı iddia edildi. Dün İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 'Ebu Hanzala' kod adını kullanan Halis Bayancuk'un Konya'ya sık sık gelip, dini sohbetler yapıp, örgüte militan kazandırıldığı iddia edildi. Hanzala’nın en son Ramazan ayında Konya’ya geldiği belirtildi. Ayrıca 'Ebu Hanzala' sohbete gelecek diyerek örgüte kazandırmaya çalıştıkları kişileri davet ettikleri belirtildi. 

CANLI BOMBA OLDUĞU İLERİ SÜRÜLEN KADIN YAKALANDI 

250720151202177152797_2.jpg

Operasyonun 50 kişiye yönelik düzenlendiği, başta grup lideri M.G. ile birlikte 3 kişinin tutuklu olduğu öğrenildi. Tutuklu olanların da grubu cezaevinden yönelttiği iddia edildi. Gözaltına alınan 16 kişi ve tutuklu olan 3 kişi dışındaki şüphelilerin büyük bir bölümünün Suriye'de olduğu ve bir kısmının ise çıkan çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin sürekli Suriye ve Irak'a gidip- geldiği öğrenildi. Bugün Konya'daki evinde gözaltına F.K.'nın ise IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacısı olan ve aranan 3 kadından biri olduğunu iddia edildi.

'EYLEM YAPIP PATLATACAĞIZ'

60026_6881_25072015_1.jpg

F.K.'nin 2 kardeşinin Suriye'deki çatışmalarda öldüğü belirtildi. Teknik takibe takılan F.K.'nin, kardeşinin itnitamını almak için canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yaptığı saptandı. F.K.’nın bugünki baskında evinde yapılan aramada örgüte ait doküman bulunmadığı belirtildi. 

Suruç'ta meydana gelen 32 kişinin öldüğü patlamanın hemen ardından eylemi kadın bir canlı bombanın gerçekleştirdiği ileri sürüldüğünde ilk akla gelen kişi, F.K. oldu. 

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü

 OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı