İŞ VAADİYLE GETİRİP FUHUŞ YAPTIRIYORLAR

İŞ VAADİYLE GETİRİP FUHUŞ YAPTIRIYORLAR

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli Bodrum Antalya ve İzmir'de düzenlediği operasyonda 3'ü kadın toplam 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şebekenin özellikle Özbekistan ve Türkmenistan'dan iş vaadiyle Türkiye'ye getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürüldü. Şebekenin elinden 20 kadın kurtarıldı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran Özbekistan uyruklu bir kadın, bakıcı ve yatılı temizlikçi olarak çalıştırılacağı söylenerek ülkesinden getirildiğini ve zorla tutulduğu evde fuhuş yapmaya zorlandığı söyledi.

6 AY FİZİKİ VE TEKNİK TAKİP

6 ay boyunca fiziki ve teknik takip sonrası polis ekipleri yaptıkları ara operasyonlarda şebeke lideri olduğu belirtilen İ.Y.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişiyi yakaladı. Şüpheliler çıkartıldığı mahkemeler tarafından tutuklandı.

CEZAEVİNDEYKEN, YURT DIŞINDAN YENİ KADINLAR GELİYORDU

İ.Y.'nin cezaevine girmesinin ardından kısa bir süre sonra şebekenin Özbekistan ve Türkmenistan'dan yeni kadınlar getirildiğini belirleyen polis ekipleri geçtiğimiz cuma günü İstanbul merkezli Bordum, İzmir ve Antalya'da belirledikleri adreslere operasyon düzenledi. Ekipler, İstanbul'da Kağıthane, Şişli, Beylikdüzü, Eyüp ve Fatih ilçelerinde bulunan 19 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Polis, 4 ilde 3'ü kadın toplam 18 şüpheliyi yakaladı. Yapılan aramalarda 13 pasaport, 6 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

BORÇLANDIRARAK, FUHUŞ YAPMAYA ZORLADILARkalca.gif

Polis ekiplerinin baskın yaptığı evlerde Özbekistan ve Türkmenistan uyruklu 6 kadın bularak Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği'nde ifadelerine başvurulan kadınların iddiaya göre, ülkelerinde bakıcı ve yatılı temizlikçi olarak çalıştırılacağı şeklinde kandırılarak, yol paraları borçlandırılarak İstanbul'a turist olarak getirildikleri daha sonra yerleştirildikleri evlerde zorla tutarak döverek, tecavüz ve silah zoruyla fuhuş yapmaya zorlandıklarını söyledikleri öğrenildi.


POLİS, ŞEBEKENİN ELİNDEN 26 KADIN KURTARILDI

Polis ekiplerinin ara operasyonlarda da toplam 20 kadını şebekenin elinden kurtararak Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bildirilerek yakalandıkları illerdeki Göç İdaresi Müdürlüklerine gönderdiği öğrenildi. Cuma günü yapılan operasyon kapsamında bulunan 6 kadın da ifadelerinin ardından İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 3'ü kadın toplam 18 kişi Sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı