İRAN AJANSI: MİT MISIR'DA SUİKASTLER YAPACAK

İRAN AJANSI: MİT MISIR'DA SUİKASTLER YAPACAK

Türkiye ve Katar’ın Mısır’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı ortak bir plan hazırladıkları iddiası

 

Dehşet bir iddia daha! MİT, Mısır’da suikastler yapacak
AKP'nin, yerel seçimler öncesinde savaş çıkarmak için Türkiye’ye provokasyon düşündüğünü gösteren ses kayıtlarının ardından benzer bir iddia da Mısır’daki seçimler için ortaya atıldı. Gazetecileronline sitesinin Fars Haber Ajans'ı verilerine dayandırdığı haberin ayrıntıları şöyle:

AKP Hükümeti’nin, yerel seçimler öncesinde savaş çıkarmak için Türkiye’nin ulusal güvenliğine karşın provokasyon yapmayı düşündüğünü gösteren ses kayıtlarının ardından benzer bir iddia da Mısır’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortaya atıldı. Erdoğan’ın Mısır’ı karıştırmaya çalıştığı, MİT’in bu ülkede terör saldırıları ve suikastler düzenlemeyi planladığı ileri sürüldü.

İran’ın yarı resmi haber ajanslarından Fars Haber Ajansı’nın (FHA) haberine göre; Filistin’de yayınlanan El Minar dergisi, Türkiye ve Katar’ın Mısır’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı ortak bir plan hazırladıklarını açığa çıkardı.

FHA, derginin güvenilir kaynaklarına dayanarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Müslüman Kardeşler’den (İhvan) gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesinin ardından yapılan Mısır seçimlerine karşı “İhvani-Katarlı” planı uygulamaya geçirmek üzere yeşil ışık yaktığını yazdığını kaydetti.

 

Haberde, söz konusu planda Mısır’da cumhurbaşkanlığı seçimleri arefesinde bir dizi terör saldırısının düzenlenmesi yer aldığı ileri sürüldü.

Plana göre; Mısır’da bazı önemli kişilere ve yetkililere karşı suikastler düzenlenecek ve Mısır’in çeşitli eyaletlerinde kaos ortamı yaratılacak ve bazı üsler ve tesisler hedef alınacak.