IPHONE 7'LERDE YANMAYA BAŞLADI

IPHONE 7'LERDE YANMAYA BAŞLADI

Yakın zamanda yaşanan Samsung Note 7’nin kendine kendine yanması ve Samsung’un piyasadaki bütün telefonları geri çağırması olayının ardından, bu sefer de buna benzer bir yangın olayı bir iPhone 7 yüzünden yaşandı.

Avustralya’nın güneyinde yaşayan bir sörf öğretmeni olan Mat Jones’un bir tv kanalında yaptığı açıklamada, pantolonuna sarılı halde arabasında bıraktığı ve bir hafta önce satın aldığı iPhone 7’nin alev alıp pantolonuyla birlikte arabasını yaktığını söyledi.

 

Mat Jones, arabasına baktığında, camlar dumandan siyah olduğu için içerisini göremediğini ve pantalonunun külleri arasında erimiş iPhone 7’yi bulduğunu söyledi.

 

Lityum pillerin hasar gördüğünde, fazla ısındığında ve uzun süre şarjda kaldığında patlama riski olduğu biliyor. Ama Mat Jones, telefonunu iki hafta önce aldığını, orjinal olmayan şarj cihazı kullanmadığını ya da telefonunu düşürmediğini söyledi. Yangın başladığı sırada da sörf dersi verdiğini belirtti.

iPhone 7’nin de ilerleyen zamanlarda Samsung Note 7 gibi bir facia olup olmayacağını bekleyip göreceğiz. Apple, müşteriyle bağlantı kurduğunu ve sorunun ne olduğunu çözmeye çalıştıklarını  da açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı