iPHONE 6 VE iPHONE 6 PLUS TANITILDI İŞTE HARİKA ÖZELLİKLER

iPHONE 6 VE iPHONE 6 PLUS TANITILDI İŞTE HARİKA ÖZELLİKLER

Apple, bir yıldır hakkında konuşulan yeni akıllı telefonlarını tanıttı.Telefonlar iPhone 6 ve iPhone 6 Plus olarak adlandırıldı.

Apple, 30 yıl önce ilk Macintosh bilgisayarını tanıttığı Flint Center'da düzenlenen etkinlikte yeni akıllı telefonu iPhone 6'yı tanıttı.

Apple etkinliği TSİ 20.00'da başladı. Flint Center'ı dolduran yüzlerce gazeteci ve izleyiciye ilk olarak kısa bir video gösterildi. Videoda, Apple'ın değişiklik için müşterileriyle birlikte hareket ettiği ve 'farkın' her zaman Apple'a özgü olduğu ve öyle kalacağı ifade edildi. Apple logosuyla biten videonun ardından sahneye alkışlar eşliğinde Tim Cook çıktı.

Flint Center'ı 'Apple'ın doğum yeri olarak' belirten Cook, 30 yıl önce bulunduğu sahneden Steve Jobs'ın ilk Mac bilgisayarı tanıttığını hatırlattı. 'Bugün sizlerle birbirinden büyüleyici ürünler paylaşmak istiyoruz" diyen Cook, beklendiği gibi ilk olarak iPhone ile sözlerine başladı.

2013'te ilk kez iki iPhone modeli sunduklarını hatırlatan Cook, dünyanın en çok satan akıllı telefonunun yüzde 98 müşteri memnuniyeti sunduğunu belirtti. Ardından, beklenen an geldi ve bir video daha belirdi.

Siyah, gümüş ve altın renklerle gelen iPhone 6, uzun bekleyişin ardından ekranda belirdi. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adındaki iki telefon ortaya çıktı.

İki telefonun özellikleri kısaca şöyle:

- iPhone 6 4.7; iPhone 6 Plus 5.5 inç büyüklüğünde,
- iPhone 6 326 ppi (inç başına piksel); iPhone 6 Plus 401 ppi,
- iPhone 6 1334x770 piksel; iPhone 6 Plus 1920x1080 piksel çözünürlükte ekrana sahip,
- iPhone 6'da 1 milyondan; iPhone 6 Plus ise 2 milyondan fazla piksel bulunuyor.
- İki telefon iPhone 5S'ten sırasıyla yüzde 38 ve yüzde 185 daha fazla piksele sahip.
- iPhone 6 6.9 mm; iPhone 6 Plus ise 7.1 mm kalınlığında.
- Her iki telefon Apple'ın yeni işlemcisi A8'i kullanıyor.
- Her iki telefon Retine HD ekran bulunduruyor.
- Wi-Fi is 802.11ac,
- 8 MP kamera,
- Yüz tanıma özelliği,
- NFC (Yakın alan iletişimi),
- 'Apple Pay' mobil cüzdan özelliği,
- Saniyede 30 veya 60 kare hızla 1080p video çekim özelliği.

Ekranı açma tuşu artık kenarda 

iphone6plus-001.jpg

Tim Cook'un ardından sahneye çıkan Apple küresel pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller, iki modelin yeni özelliklerini tanıttı. Schiller, yeni telefonların arayüzünü tanıtarak başladığı konuşmasında, ekranın daha geniş bir alana sahip olduğunu ve ikon sayısının arttığını belirtti. Ayrıca, klavye daha geniş alana yayılarak kullanımı kolaylaştırıldı. 

Schiller, yeni telefonların performansının orijinal iPhone'dan 50 kat daha yüksek olduğunu belirtti.

2007'de çıkan ilk modele oranla, iPhone 6 ve 6 Plus'ın grafik performansı ise tam 84 kat daha fazla.

iPhone 6, kendisine has bir arayüze sahip ve mesaj içeriğinde çağrı listesindeki kişilerin fotoğrafları yer alıyor. Her iki telefonun arayüzünde, ana ekran telefon yatay olarak tutulduğunda kullanılabiliyor.

Her iki modelde 'reachability' adında yeni bir fonksiyon yer alıyor. Açma tuşuna iki kere basıldığında, ekran görüntüsü aşağı kayıyor ve yukarıdaki ikonlara rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Ekranı açma tuşu ise telefonların sağ kenarına alındı, böylece tuşa erişim kolaylaştırıldı. 

iphone6tanitim-001.jpg

Yeni kamera teknolojisi

Yeni iPhone modelleri, 8 MP iSgiht kameraya sahip. True Tone flaş teknolojisine sahip kameraların diyafram açıklığı ise 2.2 

Schiller, yeni telefonların kamerasındaki en büyük özelliğin, 'focus pixels' özelliğine sahip iSgiht sensörü olduğunu belirtti. iSight, bir önceki modellere göre iki kat daha hızlı otomatik odaklanma yapabiliyor. 

Yüz tanıma özelliği

Yeni iPhone'da bulunan özelliklerden biri yüz tanıma teknolojisi. Schiller, yüz tanımanın oldukça hızlı olduğunu ve göz kırpma veya gülümseme gibi hareket ve yüz ifadelerinin hemen tespit edildiğini söyledi.

iPhone 6'da görüntü sabitleme teknolojisi bulunduğunu söyleyen Schiller, 6+ modelinde ise optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği bulunduğunu belirtti. OIS, el sıkışma gibi hareketleri net bir şekilde yakalamak için lensin odaklanma hareketini temsil ediyor.

iPhone 6, saniyede 30 veya 60 kare (fps) hızda, 1080 piksel video çekebiliyor. Yavaş çekim (slo-mo) ise saniyede 240 fps.

Mobil cüzdan özelliği: Apple Pay

Schiller'ın ardından yeniden sahneye çıkan Tim Cook, iPhone 6'nın beklenen özelliklerinden biri olan mobil cüzdanı tanıttı.

Apple'ın geleneksel cüzdanların yerine telefonları koymak istediğini ifade eden Cook, 'büyük bir işe giriyoruz' ifadesini kullandı. ABD'de her gün 200 milyon finansal işlem gerçekleştirildiğini ve her yıl kredi kartlarıyla 12 milyar dolar harcandığını belirten Cook, 'geçmişte mobil ödemeleri düzeltmek için yapılan girişimlerin başarısız olduğunu ancak artık bunu başardıklarını' söyledi.

Cook, Apple Pay adını verdikleri mobil cüzdan özelliğiyle ödeme sorununu bir iş modeli olarak çözeceklerini söyledi. Cook'un ardından sahne alan Apple internet yazılımı ve hizmetleri başkan yardımcısı Eddy Hue, beklendiği gibi mobil cüzdan özelliğinin ilk kez Apple'ın bir cihazında kullanılan NFC (yakın alan iletişimi) özelliğiyle çalışağını belirtti. Hue, Apple Pay'in ödeme bilgilerini şifreli bir şekilde koruyacağını ve Passbook uygulamasının da NFC ile çalışacağını belirtti.

iPhone kullanıcıları, Apple Pay ile iTunes'da kullandıkları kredi kartlarının yanı sıra, fotoğrafını çektikleri diğer kartlarını da mobil cüzdan sistemine ekleyebilecek. Telefonunuzun kaybolması halinde, Find my iPhone uygulaması aracılığıyla tüm ödemeleri ve finansal işlemler iptal edilebilecek.

Fiyatlar:

Yeni iPhone’lar 9 ülkede 19 Eylül’de satışa sunulacak.

Yeni iPhone 6 iki yıl sözleşmeli olarak ABD’de 16 GB, 64 GB ve 128 GB modeller halinde sunulacak.

Modellerin fiyatları sırasıyla 199 dolar, 299 dolar, 399 dolar olacak.

iPhone 6 Plus, 2 yıl sözleşme kapsamında 16 GB, 64 ve 128 GB olarak satışa sunulacak.

Modellerin fiyatları sırasıyla 299 dolar, 399 dolar, 499 dolar olacak.

yeniiphone-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı