İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ OTOBÜSLERLE NEREYE TAŞINIYOR

İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ OTOBÜSLERLE NEREYE TAŞINIYOR

İmam Hatip öğrencileri ders zamanı olmasına rağmen zorla götürüldü.

"MÜDÜR GÖNDERİYOR HOCAM, ZORUNLU"

Öğrenciler, Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu programa, zorla dinleyici olarak götürülmek istendiklerini, "Başbakanımız geliyor falan diye herkesi zorunlu olarak götürmeye çalışıyorlar. Müdür geldi bize bu programın olduğunu söyledi ve herkesin zorunlu olarak katılmasını söyledi. Müdür gönderiyor hocam. Zorunlu." açıklamalarıyla net biçimde ifade etti.

OKUL MÜDÜRÜ:  BUGÜN BİR OKULDAN DEĞİL. 30 BİN ÖĞRENCİ GELECEK...

Okul müdürü sadece kendi okullarından değil, 30 bin öğrencinin bu şekilde Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı programa götürüldüğünü, " Bugün bir okuldan değil. 30 bin öğrenci gelecek. Kusura bakmayın her okuldan. Git İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sor." diyerek anlattı.

SÖZDE İZİN KAĞIDINDA VELİYE TERCİH HAKKI YOK!

"Başbakanımızın da katılacağı 30 mayıs 2014 cuma günü saat 15.00 Bakırköy Sinan Erdem Spor kompleksine katılmasında herhangi bir sakınca görmeden izin veriyorum."

İMAM HATİP'TE YALANA TEŞVİK Mİ?

İmam Hatip Okulu öğrencileri, programa zorla götürülmekten şikayetçi oldular. Öğrenciler ve veliler, okul yönetiminin "katılmak istemeyenlerin rapor almasını talep ettiğini" anlattı. Öğrenci velilerinin şu sorusu ise hayli manidardı: "Öğrenci hasta olmadığı halde çocuğu rapor almaya itmek yalana alıştırmak değil midir?", "Ve bu imam hatip okulu ruhuna ters değil midir?"...

VELİLER SİYASİ BASKIYA İSYAN ETTİ

Veliler çocuklarının siyasi baskılara maruz bırakılmasını istemiyor, ve tepkilerini "Ben çocuğumu zorla bir AKP'nin programına göndermek zorunda değilim. Benim çocuğumu da alet etmesinler. Bir çocuğu oraya eğitim için gönderiyoruz. Siyaset yapsın diye göndermiyoruz." diyerek gösterdiler.

"RAPOR ALMAYIP DA KATILMAYANLAR YOK YAZILMA TEHDİDİ" İDDİASI

İmam Hatip Okulu öğrencileri, Başbakan Erdoğan'ın katılacağı programa katılmayan ve neden katılmadığını göstermek için rapor da almayanların yok yazılma tehdidine maruz bırakıldıklarını iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı