İlter yazılarına son verilmesine ne dedi?

İlter yazılarına son verilmesine ne dedi?

Habertürk yazarı ve Söz Sende programının sunucusu Balçiçek İlter bugün gazetedeki yazılarına son verildiğini açıkladı..

Balçiçek İlter, Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İlter, 28 Şubat itibariyle gazetedeki yazılarının sonlandırıldığı belirtti. Ne için sonlandırıldığı hakkında ise ne diyebilirim arkadaşlar diyerek cevap verdi. İlter'in konuyla ilgiliği yazdığı tweet şöyle:

"28 şubat itibariyle gazete habertürk’teki yazılarım sonlandırılmıştır. Soranlara,yorum isteyenlere sevgilerimle:) ne diyebilirim arkadaşlar?"

BALÇİÇEK İLTER SON YAZISINDA NE YAZDI? (3 Mart tarihinde yayınlanan yazısı)

Gazete Habertürk'ün köşesine son verdiği Balçiçek İlter, nde bugün yayınlanan 'Bana biraz müsaade!' başlıklı son yazısına "Peşinen söyleyeyeim bu bir veda yazısı değil... Kısa bir ayrılık..." sözleriyle başladı ve şöyle devam etti:

"Kurulduğu günden bu yana içinde bulunmaktan büyük gurur ve keyif duyduğum Habertürk Gazetesi'ndeki köşemi sonlandırıyorum. Vay! Sonlandırıyorum deyince... Ne acayip bir cümle oldu! Havalı! Yok öyle bir şey tabii...

Öncelikle patronum Turgay Ciner ve Medya Grup Başkanım Kenan Tekdağ'a büyük bir teşekkür... Haklarını ödeyemem... Onlar ''Yaz'' dedi, yazdım... Zaman zaman bazı yazılardan sonra ''Acaba uzatmaları mı oynuyorum?'' diye düşünmedim değil...

O zaman da kendi kendime ''Yazma dedikleri yere kadar'' dedim... Ama bir gün bile müdahale edilmedi, bir gün bile "Yanlış yazmışsın, yazma" denilmedi... Yok böyle bir lüks medyada, biliyorum. Teşekkürün büyük kısmı onadır...

Bugün ise... Eğer ''Bir nefes al'' diyorlarsa bana...

Vardır bir bildikleri herhalde..."

CİNER'İN KIZIM DEDİĞİ İSİMDİ

Kurulduğu günden bu yana Gazete Habertürk'te görev yapan İlter aynı zamanda Habertürk TV 'de Karşıt Görüş, Söz Sende ve Memleketin Hali isimli programları hazırlayıp sunuyor. Balçiçek İlter, Turgay Ciner'in kızı gibi sevdiği bir isim olarak biliniyordu.

Gazete Habertürk'te Magazin Müdürü ve TV eleştirmeni Memet Güler, köşe yazarları Pakize Suda ve İsmet Özkul'la başlayan işten çıkartmalara bir isim daha eklendi.

HABERTÜRK'TEKİ AYRILIKLARIN PERDE ARKASI

İlk ciddi görevden alma Ankara'da yaşanmıştı. 2012 yılı Ekim ayında Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevden alınmıştı.

Başbakan Erdoğan'ın Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılması Ciner Grubu bünyesindeki medya organlarındaki değişimin miladı oldu.

Medya kulislerine göre Habertürk Gazetesi ve televizyonunda hükümete muhalif isimlerden oluşan bir liste var ve bu listedeki isimler tek tek kanaldan ve gazeteden gönderilecek. Hükümetle yeni dönemde sorunsuz bir ilişki yaşamak isteyen Ciner Grubu'nun yeni yayın döneminde de daha dikkatli bir çizgi izleyeceği ileri sürülüyor