İLKER BAŞBUĞ'DAN DİYANET'E KAPAK TWEET

İLKER BAŞBUĞ'DAN DİYANET'E KAPAK TWEET

Eski Genelkurmay Başkanı Çanakkale anma toplantı ve hutbelerden Atatürk'ün adını silme çabalarına karşı Twitter hesabından ders verir gibi mesaj gönderdi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Çanakkale Savaşı'nın 100. yıldönümü anmaları öncesinde Twitter'dan yayınladığı mesajlarda, Gazi Mustafa Kemal'in Çanakkale Zaferindeki rolünün altı çizdi.

BUNLARI BİLMEMEK BİLGİSİZLİKTİR

"Çanakkale destanının 100. yıl dönümünü yürekten kutlarım. Bu destanın her karesinde Gazi Mustafa Kemal vardır" diyen İlker Başbuğ mesajlarını "Bunları bilmemek bilgisizlikdir. Peki, bilerek görmezlikten gelmeye ne denir? Çanakkale şehitleri ve gazileri; mekanınız cennet olsun" şeklinde bitirdi. 

İŞTE DERS GİBİ TWEET MESAJLARI

- "Çanakkale destanının 100. yıl dönümünü yürekten kutlarım. Bu destanın her karesinde Gazi Mustafa Kemal vardır"

- 19 Şubat 1915'te İngiliz ve Fransız Donanması boğazın dış tabyalarına saldırdı. Daha sonra da Seddülbahir'e asker çıkardılar

-"Bu hamleyi önceden tahmin eden ve ona göre hazırlık yapan Yarbay Mustafa Kemal düşmana emrindeki 26. Alay ile müdahale etti"

-"Bunları bilmemek bilgisizlikdir. Peki, bilerek görmezlikten gelmeye ne denir? Çanakkale şehitleri ve gazileri; mekanınız cennet olsun"

ATATÜRK'ÜN ADI NASIL SİLİNDİ

Türkiye geçen hafta bir büyük zaferin, Türk Milleti’nin yedi düvele diz çöktürdüğü Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutluyor, şehitlerini saygı ve minnetle andı.

DİYANET İŞLERİNİN ÇANAKKALE HUTBESİ

Mustafa Kemal’in askeri dehasıyla bir ulusun kaderini değiştirdiği Çanakkale Zaferi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı da her yıl Cuma hutbesi hazırlıyor. 2011 yılına kadar Çanakkale ve Şehitler Haftası dolayısıyla hazırlanan hutbelerde Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığından söz eden Diyanet, son 4 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun ismine yer vermiyor. AKP iktidarı, cuma günleri okutulan hutbelerin illerde kurulan ‘İl Hutbe Komisyonları’ tarafından hazırlanmasını benimsedi.

2011’DEN SONRASI YOK

Sadece Ankara Kocatepe Camii’nin hutbeleri Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanıyor. Hutbe komisyonlarınca okutulması uygun görülen hutbeler, en az bir ay öncesinden başkanlığa gönderiliyor.

ATATÜRK'ÜN ADINI ANMAKTAN UTANDILAR

2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Hutbe Komisyonu’nca hazırlanan 18 Mart hutbesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de askerimizin manevî gücünü anlatan sözlerine yer verilerek şöyle denilmişti: Çanakkale destanının ardındaki bu ruhu anlatmalı ve yüce değerlerimizin kıymetini onlara öğretmeliyiz.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 13 Mart’ta Ankara Kocatepe Camii’nde okunan “Çanakkale Şehitlerine…’ başlıklı hutbede ise Atatürk’ün adı geçmedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı