İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASINDA TC NEDEN YOK?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASINDA TC NEDEN YOK?

İçişleri Bakanlığı'nın ana bina kapısında eksiklik

Açılım ve TC
Açılım süreci kapsamında bazı bakanlıkların ve kamu kurumlarının isminden “TC” ibaresinin kaldırılması yurttaşlar arasında tepkiye neden olunca hükümet yetkililerinden durum yalanlanmıştı.

Yetkililer, tabelalardan TC’nin kaldırılmasını ‘alt birim tabelaları’, bankanın ‘reklam stratejisi’ gibi nedenlerle açıklamış, Egemen Bağış, ‘tabelalardan TC ibaresi asla kaldırılamaz’ demiş,  Sağlık Bakanlığı’na bağlı merkezlerdeki tabelalar ise yeniden düzenlenmişti. TC Ziraat Bankası olarak bildiğimiz, hani son reklamlarında “bir bankadan daha fazlası” sloganıyla halkla yakınlaşmaya çalışan banka ise sessiz ve yavaşça  TC ibaresini kaldırmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığında TC yok
Ankara’da göz önünde bulunan bakanlıkların isimliklerinde TC ibaresi göz doldururken, İçişleri Bakanlığı’nın ana binasının kapısında TC ibaresinin olmaması soru işaretlerine neden oluyor. TBMM protokol kapısının karşısında, yaya trafiğinin çok yoğun olmadığı İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi ise bugün görüşülüyor.

Yetkililerin, İçişleri gibi en önemli bakanlıklardan birinin ana bina kapısında TC yazmamasının nedenini nasıl açıklayacağı merak konusu.


Kaynak:Haber Kaynağı