'Hür Suriye Ordusu ulusal kurtuluş hareketidir!'

'Hür Suriye Ordusu ulusal kurtuluş hareketidir!'

A Haber'de konuşan Hilal Kaplan, Reyhanlı'daki saldırıyı ve hükümete yönelen eleştirileri yorumladı, Arap Baharı ve Suriye sürecini değerlendirdi...

A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği Her Yöne 80 Dakikaprogramında Hatay Reyhanlı’daki patlamalar konuşuldu. Yeni Şafak yazarı ve Akil İnsanlar Heyeti üyesi Hilal Kaplan, Reyhanlı’daki patlamaların tüm Türkiye’nin imtihanı olduğunu söyledi.

HÜKÜMETİ SUÇLAYANLAR GERÇEK KATİLİ GÖRMEMİZE ENGEL OLUYOR

Terör olaylarının nedeninin mesaj vermek olduğunu ve ülke gündemini belli bir çerçevede yönlendirmeyi amaçladığını söyleyen Kaplan, "muhalefetin yaptığı gibi kürsülerden esas katil hükümettir şeklinde yapılan açıklamalar gerçek katili görmemize engel oluyor" dedi.

TARAF TUTMAMAK ASLINDA ZULMEDENİ TUTMAK ANLAMINA GELİYOR

“Suriye’de Bosna’ya çok benzer bir örnek yaşıyoruz. Devletin sistematik bir katliamı söz konusu, buna karşı ayaklanan gruplar söz konusu ve 120 bin kayıp var. Taraf tutmamak aslında zulmeden devletin tarafını tutmak anlamına geliyor. Hür Suriye Ordusu’nu ulusal kurtuluş hareketi gibi görmek lazım. Hataları da olan münferit radikal eylemleri de olan. Mesela görmüşsünüzdür bazı vahşet görüntüleri çıktı, bunları da kınıyor zaten Hür Suriye Ordusu. Hatalar, devletin sistematik katliamı ile direnen grupları eşitlememiz anlamına gelmemeli diye düşünüyorum.”

MADEM ARAP BAHARI EMPERYALİST BİR PROJE, NEDEN SAHİP ÇIKMIYORLAR?

“Arap baharı emperyalist güçlerin, Büyük Ortadoğu Projesi diye büyük büyük laflar ediyor insanlar. Eğer emperyalist proje ise Suriye devrimi, emperyalistler neden sahip çıkmıyor? Özgür Suriye ordusunu neden desteklemiyorlar? Birileri bu soruya cevap vermeli. İki yıldır iftira atıyorlar devrimcilere, canları malları her şeyleri ile mücadele eden insanlara, madem onlar emperyalistlerin piyonu, emperyalistler neden karşı çıkmıyor onlara? Bu sorunun da cevabını versinler.”