Hulusi Akar'ın yaveri ilk ifadesini değiştirdi

Hulusi Akar'ın yaveri ilk ifadesini değiştirdi

15 temmuz darbe girişiminin en önemli isimlerinden Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan'ın ifadesinde ilginç ayrıntılar.

Dün başlayan 15 temmuz Çatı örgüt davasında alınmaya başlayan ifadeler gündem yaratmaya devam ediyor. 

HULİSİ AKAR'DAN BOMBA İFADE GELMİŞTİ

İlk ifadeyi veren Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve darbe girişiminin lideri olduğu öne sürülen Akın Öztürk'ün suçsuz olduğunu ve tanığının da Hulusi Akar olduğunu söylemesi üzerine dikkatler genel Kurmay başkanı Akar'a çevrilmişti. Bu gün ise yine darbenin kilit isimlerinden olan Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan çok konuşulacak bir ifade verdi.

İŞKENCE GÖRDÜM

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ifadesinde "Cemaat üyesiyim" diyen ve birçok isim veren Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Levent Türkkan, mahkemedeki ifadesinde işkence gördüğünü söylerken, “Samimi ifadem yok. Her tarafım dağılmıştı bana serum bağladılar beyin röntgeni çektiler. Samimi bir ifadem yok” dedi.

EZBER BOZAN İFADELER

15 Temmuz darbe girişimi sonrası verdiği ifade ve sonrasında basına yansıyan fotoğrafları nedeniyle mahkemedeki ifadesi merak edilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski yaveri Levent Türkkan, işkence altında ifade verdiğini söyledi. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı'nın savunması sırasında söz alan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Levent Türkkan, “Samimi bir ifadem yok” dedi. 

BANA SERUM BAĞLADILAR

Türkkan “Samimi ifadem yok. Her tarafım dağılmıştı bana serum bağladılar beyin röntgeni çektiler. Samimi bir ifadem yok” açıklamasını yaptı. Yaver Türkkan, baskı altında verdiğini söylediği ifadesinde, birçok ismin Cemaatçi olduğunu söylemiş ve isim vermişti.

İlgili Haberler