HÜKÜMET’TEN GAZZE AÇIKLAMALARI

HÜKÜMET’TEN GAZZE AÇIKLAMALARI

Erdoğan ve bakanlar harekatı takip ediyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısıyla ilgili, BM Güvenlik Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM İnsan Hakları Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak için Türkiye'nin girişimde bulunduğunu bildirdi. Davutoğlu, "Kerry ile telefonda görüştüm, ülkemizde yaşanan infiali aktardım" dedi.

Habertürk muhabiri Murat Karataş'ın aktardığı bilgilere göre,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun Gazze mesaisi devam ediyor. Akşam saatlerinde TÜRGEV'in iftar programına katılan Başbakan Erdoğan'ın, Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndan ayrılması beklenirken, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlattığı bilgisi ulaştı. Erdoğan, bunun üzerine Mevlanakapı Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda kalarak, gelişmeleri buradan takip etmeye başladı. 

Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye karadan başlattığı saldırıya ilişkin, "İsrail'in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze'ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz" dedi.

Davutoğlu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, insanlık vicdanının bir kez daha Filistin meselesi ile sınandığına dikkati çekerek, "Az önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştüm. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü açık katılımlı toplanması için girişim başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

New York ve Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı ile BM İnsan Hakları Konseyi'ni de olağanüstü toplantıya çağırmak için girişimde bulunduklarının bilgisini veren Davutoğlu, İslam ülkeleri dışişleri bakanları ile sürekli temas halinde olduklarını kaydetti. Davutoğlu, "Tüm ülkelerin İsrail'in bu hukuk tanımazlığına dur demesini bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı