Her Yerde Orman Yangıları

Her Yerde Orman Yangıları

Türkiye'nin dört bir yerinde ormanlar yanıyor

 
ANTAKYA'DAKİ ORMAN YANGINI 3 GÜNDÜR SÖNDÜRÜLEMİYOR
 
ANTALYA VE ISPARTADAN TAKVİYE ARAZÖZ 
 
Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nin köylerinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına Antalya ve Isparta'dan da arazöz takviyesi geldi. Bölgeye intikal eden 12 arazöz, iş makinelerinin açtığı yollardan yangın bölgesine ulaşarak, söndürme çalışmalarına katıldı. 3 gündür aralıksız süren orman yangınında, 2 bin hektardan fazla alanın yandığını belirten yetkililer, arazi şartları ve aşırı rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük çekildiğini belirtti. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Hatay'da geçen yıl meydana gelen 27 yangında 135 hektar alan zarar görürken, bu yılın ilk 8 ayında meydana gelen 87 yangında 3 bin 468 hektar alanın yandığını açıkladı. 
 
 
HALK SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
 
Hatay'daki yangın büyüyor, şehir merkezinden görülmeye başlanan yangına yeterli müdahale yapılmazken, halk kendi 'yangına müdahale ekiplerini' kurmaya başladı.
 
Önceki gün 02.30 sıralarında Hatay'ın Gülderen ve Dikmece köyü yakınlarında başlayan yangın, bu sabah rüzgarın da etkisiyle tekrar kuvvetlendi. 4 ayrı noktada devam eden yangının merkeze bağlı Alahan köyü yakınlarındaki ormanlık alana kadar ilerlediği belirtiliyor.
 
Şu ana kadar yaklaşık 1000 hektar ormanlık alanın yandığı Hatay'da, halk çeşitli noktalarda buluşarak yangına müdahale ekipleri kuruyor.
 
Twitter'da açılan #HatayYanıyor başlığı altında yazan yorumlar ise, halkın bölgeye gereken yardımı yapılmadığı kanaatini yansıtıyor.
 
 
GEBZE'DE ORMAN YANGINI
 
KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki ormanlık alanda çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.
 
Bugün saat 15.30 sıralarında Gebze'nin Gaziler Dağı'nda, kuru otların henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuşmasıyla yangın çıktı. Alevler kısa sürede yakındaki ormanlık alana da sıçradı. Yangına itfaiye ve orman işletme ekipleri karadan, bir yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti. Yapılan müdahalelerle alevler fazla yayılmadı. Yangın saat 17.30 sıralarında tamamen kontrol altına alındı.
 
 
ÇAMELİ'NDE ORMAN YANGINI
 
 DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'ne bağlı Kolak Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor.
 
Çameli İlçesi'ne bağlı Kolak Köyü Karacalar mevkiindeki ormanlık alanda bugün öğlen saatlerinde başlayan yangın kısa sürede yayıldı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü yangına iki helikopter, çok sayıda arasöz ve işçilerle müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına köylüler de destek veriyor. Yangının Yaylapınar ile Kalınkoz köylerine doğru ilerlediği öğrenildi. Ekipler, alevlerin ilerlememesi için yangının etrafını çevirmeye çalışıyor.
 
Yangında şu ana kadar yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.
 
KUMLUCA'DA ORMAN YANGINI
 
 ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Beykonak Beldesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangında yaklaşık 10 dönüm kızılçam ormanı kül oldu.
 
Beykonak Beldesi Şirlengiç Mahallesi Sarnıç Tepe mevkiindeki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri ile Finike, Beykonak, Mavikent ve Kumluca belediyelerinin ekipleri müdahale etti. Yangın söndürme helikopteri ve 1 iş makinesi ile 40 kadar orman işçisinin de katıldığı söndürme çalışmaları sonrasında, rüzgarın ters yöne dönmesiyle yangın kontrol altına alındı.
 
Yaklaşık 10 dönüm kızılçam ormanlık alanının kül olduğu bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.