'Helal ve Tayyip Ürünler Fuarı'

'Helal ve Tayyip Ürünler Fuarı'

ARINÇ BİLE "TAYYİP'E" İSYAN ETTİ

Dilhun GENÇDAL - Yaşar KAÇMAZ 

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNR Expo'da 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Helal Expo - Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Arınç, böyle bir fuara ilk defa katıldığını ifade etti. 
 
BU KELİME KONUŞULDUĞUNDA AKLA SAYIN BAŞBAKANIMIZ TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR 
 
Fuara "Helal ve tayyip ürünler fuarı" denilmesiyle ilgili konuşan Arınç, "Helal" ve "tayyip" kelimelerinin dini kavramlar olduğunu ifade etti Bülent Arınç, "Bunlar laik kavramlar değil. Helalin anlamı var, tayyibin anlamı var. Bir paradoksumuz, çelişkimiz var. 'Helali anladık kardeşim de bu tayyip neyin seni?' diyebilirler. Çünkü, Türkiye'de bu kelime konuşulduğunda akla hemen Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan geliyor. Aslında dilemma şu; içimizde o kadar laikliği yanlış anlayan yorumluyan ve particilikten gözlerinin içi kızarmış o kadar gafil insan var ki, böyle güzel bir konferansın adına bakarak şunu söyleyebilirler;

YOBAZLAR PARTİ PROBAGANDASI YAPACAK

'Gördünüz mü, yine bir konferansın içerisinde Başbakan'ın propagandasını yapıyorlar. Zaten Türkiye'de helal falan deyince, bu yobazlar mutlaka parti propagandası yapacak' demiş olabilirler. Yanılıyor muyum? Yanılmıyorum. Biraz önce Kuran-ı Kerim okunurken 'Tayyip' kelimesi içinde geçen ayetler okundu. Türkiye'de dindar müslümanlar çocuklarına isim takmak isterse, Kuran'a bakarlar, Kuran'dan isim seçerler, bu böyledir. Belki yeni zamanlarda bu ihtiyacı duymayanlar olabilir. O yüzden kimsenin kara propaganda yapmasına izin vermeden helal ve tayyip kelimelerinin anlamlarını çok iyi bilmemiz lazım. Helal haramın karşılığıdır, dini bir kavramdır, uygun, geniş anlamıyla mübah demektir, yasal, meşru demektir. 40 tane anlamı var. Ve helal dairesi geniştir, harama girmeye de gerek yoktur, bu da bir ölçüttür. Tayyip kelimesi de, sağlıklı, temiz, kaliteli demek. Sayın Başbakan ismini buradan alıyorsa, ne mutlu ona. Demek ki, ismiyle mütenasip olmuş. Yani Kuran'da geçen 'Tayyip', onun isminde de gerçek manasını bulmuş. Bu dini kavramların burada zikrediliyor olması, tamamen Kuran'a, İslam'a ve dindar müslümanların kabullerine bağlı bir şey. Günümüzdeki politikayla kesinlikle ilişkisi yok. Herkes derin bir nefes alsın" diye konuştu.