HDP'DEN GERGİNLİK YARATACAK AÇIKLAMA

HDP'DEN GERGİNLİK YARATACAK AÇIKLAMA

HDP'YE Yakınlığıyla Bilinen DİHA'nın Haberine Göre

 HDP Ve DBP nin Gerginlik Yaratacak Açıklaması PKK'ya yakın DİHA ajansı tarafından yayınlandı

BİZİ ÖLÜMLE DENEMESİN

AKP hükümetini Kürdistan'da uyguladığı savaş politikaları karşısında uyaran HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Hiç kimse bizi ölümle denemesin" dedi. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yükse ise katliam girişimleri ve saldırılara karşı halka birleşme ve ayağa kalkma çağrısı yaptı. 

 

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'li vekiller, HDP ve DBP Diyarbakır il yöneticileri ile birlikte kalabalık kitle, Sur'da devam eden saldırıları durdurmak ve direnişe destek vermek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binası önünden bir araya gelerek, Şêx Saît (ŞEYH SAİT)Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte yurttaşlar sık sık "Bijî berxwedana Sûrê" ve "Sur halkı yalnız değildir" sloganlar attı. Meydanda sona eren yürüyüş ardından basın açıklaması düzenlendi. 

DEVLET HALKI TESLİM ALMAK İSTİYOR

Açıklamada ilk konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Amed'in polis saldırısı ve ablukası altında olduğunu belirterek, "Devlet, halkı açlık, susuzluk ve saldırılarla korkutarak telsim almak istiyor. Halkın özyönetimin hiçbir isteğini red edemezsiniz. Bu halk da artık tekçilik ve tek kişinin yönetimi istemiyor" dedi. Devletin halkın isteklerini ve iradesini tanıması gerektiğini ifade eden Yüksek, "Bu halkın isteğine karşı şimdi de devlet Sur'a asker ordusunu yığıyor. Sur'da olduğu gibi, şimdi de Cizre ve Silopi'yi ablukaya alarak katliam gerçekleştirmek istiyor" diye konuştu. Halka çağrıda bulunan Yüksek, şu sözlerle konuşmasına son verdi: "Bu saldırı ve katliam planlarına karşı halk bir olmalıdır. Halk artık meydanlara inerek, üzerindeki saldırıları püskürtmelidir. Tüm halkımız direnişi büyütmelidir." 

'Yaşamı yasaklamak serbest katletmek serbest'

Yüksek'in ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, günlerdir ağır saldırı altında bulunan Sur halkının direnişini selamladıklarını dile getirerek, "Bu topraklarda sokağa çıkma ve yaşamı yasaktır. Ama insanları katletmek ve kanı akıtmak serbesttir" ifadelerini kullandı. 

SALDIRILARA KARŞI ÇIKMAZSAK BU ATEŞ BİZİ YAKAR

AKP hükümetinin hem içeride hem de dışarıda savaş politikasını yürüttüğünü belirten Yüksekdağ, "Hükümet katliamlar için seferber olmuş durumda. Biz ise halkımızın yaşamını garanti altına alınması için seferber olmuşuz. Tüm Türkiye halklarını bu halkın talebine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Eğer biz bu saldırılara karşı birlik ve beraberlik olmasak, bu ateş hepimizi yakacak. Hükümet halkı teslim almakla kendi imparatorluğunu kurmak derdine düşmüş. Biz de hiçbir zaman bu karşı boyun eğmeyiz. Hiç kimsenin hakkı değildir ve haddi değildir bizi ölümle denemesin" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı