HDP; AKP BİLGİSİ DAHİLİNDE DARBE DEVREYE GİREBİLİR

HDP; AKP BİLGİSİ DAHİLİNDE DARBE DEVREYE GİREBİLİR

Türkiye'de AKP'nin bilgisi dahilinde olan bir darbe mekaniği devreye girebilir. 7 Haziran'da ortaya çıkan demokratik halk iradesini kırmaya yönelik çok tehlikeli bazı girişimler olabilir. Bütün halkımıza bu tuzak ve provokasyonları boşa çıkarmaya çağrısın

BALUKEN: DİYARBAKIR SOKAKLARINDA TETİKLENMEK İSTENEN PROVOKOTİF ZEMİN VAR

Diyarbakır'da bulunan HDP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıya uğraması ve ardından 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, yaşananları provokasyon olarak değerlendirdi. Saluken, "Bütün sağduyu çağrılarımıza rağmen, bu tuzakları boşa çıkarma, provokasyonların amacına ulaşmamasıyla ilgili çağrılarımıza rağmen hala bilinçli bir şekilde kentin sokaklarında tetiklenmek istenen bir provokatif zemin var" dedi.

BİR KAOS PLANI DEVREYE SOKULMAK İSTENİYOR

DBP il binasında açıklama yapan Baluken, bugün yaşanan olayları uzun süredir seçim sürecinde Türkiye siyaset tarihinin en kanlı tuzak ve provokasyonunlarını devreye koymak isteyen güçlerin bir kez daha aynı girişimlerde bulunması olarak ifade etti. Son derece vahim bir provokasyonla bütün Diyarbakır sokaklarının bir çatışama alanına çevrilmek istendiğini belirterek Baluken, "Bir kaos planı devreye konulmak isteniyor" dedi. Baluken, şöyle konuştu:

AKP'NİN BİLGİSİ DAHİLİNDE BİR DARBE GÜNDEME GELEBİLİR

"Bu kaosun Diyarbakır'dan bütün Türkiye'ye ihracıyla ilgili çok ciddi örgütlü ve tek merkezden planlanan bir tuzakla gündemimize geldi. Özellikle bugünkü saldırılarda yaşanan can kayıplarının sorumlusun da seçim süreci boyunca ortaya konulan provokasyonların planlayıcıları ve failleri olduğunu özelikle vurgulamak istiyoruz. Burada vahim olan şu ki, hala sokaklarda bir gerilim ve çatışma zemini var. Bütün sağduyu çağrılarımıza rağmen, bu tuzakları boşa çıkarma, provokasyonların amacına ulaşmamasıyla ilgili çağrılarımıza rağmen hala bilinçli bir şekilde kentin sokaklarında tetiklenmek istenen bir provokatif zemin var. İhya-Der yöneticisinin vurulmasından hemen sonra, örgütlü kurumlarımız son derece net açıklama yaptılar. Kurumlarımız, bu saldırıyla örgütlü yapılarımızın hiçbir ilgisinin olmadığını ve bu saldırıyı açık bir şekilde kınadıklarını açık bir şekilde ifade ettiler.

HÜDAPAR TUZAĞIN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN SÖYLEMDE BULUNDU

Maalesef biz aynı tutumu Hüda-Par yetkilerinden görmedik. Hüda-Par yetkilileri henüz olayın ne olduğunu bilmeden, arka planda kimlerin olduğu ortaya çıkarılmadan, ortaya konulan tuzağın neyi amaçladığını çok fazla değerlendirmeden partimizi hedeflendiren söylemlerde bulundular. Bu da, yaşanan can kayıplarını artırdı. Bu tavrın kendisi de son derece sorunlu bir tavır. Bu porovakasyona katkı sunan bir tavırdır. Daha fazla can kaybını amaçlayan bir provokasyonla karşı karşıyayız. Bu provokasyonun önü alınmazsa, Türkiye'de AKP'nin bilgisi dahilinde olan bir darbe mekaniği devreye girebilir. 7 Haziran'da ortaya çıkan demokratik halk iradesini kırmaya yönelik çok tehlikeli bazı girişimler olabilir. Bütün halkımıza bu tuzak ve provokasyonları boşa çıkarmaya çağrısını yapıyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı