Hatay'da polise saldırı; 2 şehit, biri ağır 2 yaralı

Hatay'da polise saldırı; 2 şehit, biri ağır 2 yaralı

Hatay'da kent girişinde bulunan Trafik bölge müdürlüğü önünde yol kontrolü yapan polis ekiplerine bir araçtan ateş açan saldırganlar s polisi şehit ettiler. Yaralı 2 polisten birinin durum ağır

Hatay'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Dha'nın haberine göre, kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

YOL KONTROLÜ YAPIYORLARDI

Olay, saat 22.00 sıralarında Derince mevkii Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü yakınındaki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi.

Bölge Trafik Müdürlüğü önünde kente giriş-yapan araçlar üzerinde kontrol yapan polislerin üzerine, bir otomobilden ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Hatay’da asayiş ekiplerine ateş açan teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan polis memurlarının isimleri belli oldu.

Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde devriye gezen asayiş ekiplerine ateş açtıktan sonra kaçan teröristler ile çatışmaya girerek ağır yaralanan polis memurlarından Hayrettin Mennan ve Bayram Bozdoğan şehit oldu. Yaralı polis memuru Samet Kılıçsarı’nın Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

AMBULANS VE DESTEK EKİP GELDİ

Polislerin anonsu üzerine olay yerine ambulanslar ve destek ekip gönderildi. Ağır yaralanan polisler, ambulanslar ile MKÜ Sağlık Uygulama ve  

Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Çok kan kaybettiği belirtilen polislerden 2’si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer polisin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ARACI BIRAKIP KAÇMIŞLAR

Olayın ardın bölgeyi ablukaya alan polis, kent genelinde operasyon başlattı. Yapılan çalışma sonucu saldırganların kullandığı otomobil, Alahan Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin soruşturması devam ediyor

İlgili Haberler