Hanoglu'ndan ÜLKER'e : NERESİ YALAN ?

Hanoglu'ndan ÜLKER'e : NERESİ YALAN ?

15 Ağustos 2013 'de yayımlanan Haberimiz üzerine ÜLKER Grubunun gönderdiği TEKZİP yazısını Kanuni mükellefiyetler gereği yayınladık. Ancak Cevap yazısında geçen açıklamalar ve yazımızdaki MESNETSİZ denilen konulara açıklık getirmek istiyoruz.

15 Agustos gunu HABER ARTI TURK, Medyanın bilmedigi - yazmadıgı -duyurmadıgı, Gazetecilik deyimiyle ATLATMA bir haber girdi..

http://haberartiturk.com/Haber/ulker-den-altin-vurus.html

ÜLKER Grubuna bağlı iki şirket 2006 yılında aldığı 3.600.000 metrekare araziyi TOKİ ye satmış ve bu satışın ertesinde şirketleri tasfiye etmişti. Yazımızda Hem Ülker Grubuna hem TOKİ ye hem de Hükümete sormuştuk ?

NEDİR BU İŞLEM diye?

ÜLKER Grubu, dün Avukatları kanalıyla bir açıklama gönderdi. Kanuni mükellefiyetler dolayısıyla bu TEKZİP metnini yayınladık.

http://haberartiturk.com/Haber/ulker-grubundan-tekzip.html

Ancak.. KAMUOYU nun bilgisi olması için Ne yazdık Ne cevap verdiler biraz üzerinde duracagız, açıklayacagız..  ÜLKER neleri kabul etmiş yazımızda acaba..


Ne Demiştik Yazımızda? 

"2006 yılında ÜLKER Grubunun iki şirketi tarafından toplanan arsalar bu sene  TOKİ ye satılmıştır"

Cevap/Düzeltme  yazısında ne deniyor?

"ÜLKER Markasının konu ile hiç bir ilgisi yoktur ...."

Peki madem ilginiz yok, Neden bu alım satım işlerine ilişkin bu kadar bilgi veriyor ve satan şirketlerin cebine giren paradan TOKİ  ile yapılan istimlak ve uzlaşmadan bahsediyorsunuz? İLGİMİZ YOKTUR dersiniz Mahkemeye gidersiniz ve bu şirketlerle hiç bir alakamız yok bu işlem de bizi ilgilendirmiyor dersiniz... DEGIL MI ? 

Ama ne şirketlerin ULKER Grubu / Yıldız Holding çatısı altındaki şirketler olduğunu reddediyor ne de bu satışı o şirketlerin yaptığını reddetmiyorsunuz. NASIL ALAKA YOK ?

Ne Demiştik Yazımızda? 

"Bu arsalar toplandıgında burada Köprü ve Havalimanı projesi dahi yoktu. Projeler daha sonra ortaya çıktı. Ve ihale yapılmadan önce TOKI'ye satıldı. ( Türkçesi İstimlak edildi ) "

Cevap/Düzeltme  yazısında ne deniyor?

"Söz konusu taşınmazların bulunduğu yerler TOKİ’nin çalışma alanı olup, istimlak bölgesidir. İstimlak edilecek yerler ilgili kanuna dayanarak uzlaşma yolu ile ilgili kuruma satılmıştır."

Bu cevap aynen bizim dediğimizi soyluyor. Buna aykırı hiç bir açıklama yok. Yani ULKER Grubu bu arsaları uzlaşma yoluyla TOKİ ' ye satmıştır. Kopru - havalimanı için arsaları biz mi alacağız?


Ne Demiştik Yazımızda? 

"2006 yılında ÜLKER Grubunun iki şirketi tarafından m2 si 1-2 TL toplanan arsalar bu sene  90 TL ye TOKİ ye satılmıştır"

Cevap/Düzeltme  yazısında ne deniyor?

"Bölgedeki taşınmazların güncel m2 rayiç değerleri 150-200 TL aralığında olup,  taşınmazların satış işlemi m2/90-TL üzerinden gerçekleştirilmiştir. Kaldı ki haberde yer verilen ekspertiz raporundaki rakam bile taşınmazların satış değerinin üzerindedir. Dolayısıyla kamunun zararına bir işlem söz konusu değildir.  Bu Satışta Hasılat paylaşımlı Gelir Ortaklığı Sözleşmesi bulunmamaktadır"

Biz 90 TL demişiz ULKER 90 TL yi kabul etmiş.. Yani haberde geçen bu bilgi yanlış mı???  Ayrıca tüm okuyucular bilir ki haberde bahsi gecen buyuklukte bir arsanın m2 bedeli ile, sadece 1-2 dönüm arazinin m2 satış bedeli aynı olmaz. Bir villa arazisine 150 - 200 TL/m2 para ödenebilir ama Havalimanı - Üçüncü köprü Bağlantı yolu için istimlak edilecek onbinlerce villa sığacak büyüklükteki bir araziye o fiyatı kimse vermez. 

Hasılat Paylaşımı Sözleşmesi konusunda aldığımız bilgiler hatalıymış bunu kabul ediyoruz. Ama herhangi bir zamanda 10 yıl sonra bile olsa bu topraklarda yapılacak faaliyetlerden herhangi birinden ÜLKER Grubu şirketlerine 1 kuruşluk bir menfaat sağlanması halinde bunun takipçisi olacağız.


Ne Demiştik Yazımızda? 

"ÜLKER Grubu, TOKİ ve Hükümet bir açıklama yapmalıdır bu alım - satım konusunda "

Cevap/Düzeltme  yazısında ne deniyor?

"Grubumuz, kuruluşundan bugüne kadar faaliyet alanlarında yalnızca işine odaklanmış; tüm siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede durmuştur. Grubumuzla ilgili kamuoyu nezdinde olumsuz intiba bırakmaya yönelik mesnetsiz ve gerçek dışı yorum ve açıklamalara yer verilmesi ve bazı çevrelerce bunda ısrar edilmesi, bu yorum ve açıklamaların kasıtlı ve sırf zarar vermeye odaklı olduğunun göstergesidir. 

Söz konusu yazıda, siyaset kurumu ve siyasetçilerle grubumuz arasında gizli bağlantılar varmış gibi gösterilmeye çalışılmış; sanki bazı haksız menfaatler sağlamaya yönelik olduğuna dair vurgulamalar yapılmış ve okurlar nezdinde haksız ve kötüniyetli istifham yaratılmaya çalışılmıştır. 
 
Bu nedenlerle, söz konusu yazıya karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutmakla birlikte, tüm asılsız iddia ve isnatları reddediyoruz."


"Böyle bir arsa satışı oldu mu?" diyoruz aldığımız bilgiler çerçevesinde EVET diyorsunuz. O bölgede herhangi bir proje var mıydı satın aldığınızda? YOKTU. "1-2 TL'den aldığınız arsaları projeler ortaya çıktıktan sonra 90 TL'ye mi sattınız?" diyoruz EVET diyorsunuz. 

Bu kadar büyük tesadufler olunca da vergi veren mükellefler olarak soru sorma hakkımız vardır degil mi? Ne ÜLKER'i karalamak ne de buna ilişkin bir KÖTÜ NİYET söz konusu değil.. 

Biz diyoruz ki, bu kadar büyük tesadüfler varsa bunu ÜLKER'in TOKİ'nin ve Başbakan'ın açıklaması şarttır. ÜLKER açıklamasını yaptı ve haberimizin ve belgelerimizin doğruluğunu kabul etti. Hasılat Paylaşımı dışında.

Sıra Hükümet ve TOKİ 'de. Açıklamaları bekliyoruz.