Haluk Şahin edebiyatçıları kızdırdı!

Haluk Şahin edebiyatçıları kızdırdı!

Haluk Şahin, "Felsefenin ovalarında, edebiyatın bağlarında dolaşacak halim yok" dedi.

Kim Korkar Soruşturmacı Gazeteciden adlı yeni kitabı yayınlanan Haluk Şahin, Yeni Asır Tv'de yayınlanan "Laf Ofisi" programında "Türkiye önümüzdeki 2.5 yıl içinde dört büyük olaydan geçecek. Böyle bir dönemde benim felsefenin ovalarında, edebiyatın bağlarında dolaşacak halim yok. Televizyona dönmek zorundaydım. Bunu iş olarak kabul etmem ama görev olarak kabul ederim." dedi.
 
www.gerçekedebiyat.com sitesi ise bu sözlerin edebiyatımız için söylenmiş ağır sözler olduğunu yazdı.

"Felsefeyi bilemeyiz ama edebiyatın gazeteciler tarafından aşağılanması son yıllarda moda oldu!" diye tepki gösteren site, "Bir zamanlar Türkiye'de neler olup bittiğine yazar ve şairlerin değerli görüşlerine yer verilerek anlamaya çalışılır,  tv'ler, radyolar,  gazeteciler yazarları konuk etmeye can atardı. O günler geride kaldı!" diye değerlendirme yaptı.
 
Sitenin değerlendirmelerinde bir bölümü şöyle:
 
"Edebiyat ülke sorunlarıyla, halkın geleceğiyle ilgisi olmayan bir 'alan', eğlence sektörünün bir parçası olarak algılanmaya başlandı.
 
Haluk Şahin'i suçlayarak bu işin içinden çıkamayız diye düşünüyoruz. (Çünkü, Haluk Şahin edebiyata en yakın gazetecilerimizdendir.)
 
Bunun suçu, gazetecilerde mi yoksa, çok şey bildiğini sanan ama edebiyat bilgisi açısından (da) cahiliye döneminde yaşayan, Türkiye'nin ve bölgenin sorunlarından kendini soyutlamış biz yazar ve şairlerde mi?"

Felsefecilerin Haluk Şahin'e tepkisinin ne olacağı ise merak konusu.
 
Haberartıtürk