Hakan Şükür Yorumculuk Yapsın !

Hakan Şükür Yorumculuk Yapsın !

"Hakan Şükür üzerine konuşmaya değmez. O gitsin istediği yerde yorumculuğa devam etsin"

CHP'Lİ KESKİN: HAKAN ŞÜKÜR GİTSİN YORUMCULUK YAPSIN
 
Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Burdur'da katıldığı bir etkinlikte "Ben Arnavutum, aslında Türk değilim" diye açıklama yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ü eleştirerek, "Hakan Şükür üzerine konuşmaya değmez. O gitsin istediği yerde yorumculuğa devam etsin" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, yaşamını yitiren eski Sosyaldemokrat Halkçı Parti'nin (SHP) Isparta İl Başkanı İsmet Baş'ın cenaze törenine katıldı. Keskin cenaze töreninin ardından, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'le birlikte, Karaağaç Semt Pazarı'nı gezdi. Keskin, burada pazarcı esnafıyla sohbet etti, sorunlarını dinledi.
 
HAKAN ŞÜKÜR ÜZERİNE KONUŞMAYA DEĞMEZ
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, pazar ziyareti sırasında gazetecilerin soruları üzerine çeşitli konularda değerlendirmede bulundu. Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde katıldığı etkinlikte "Ben Arnavutum, aslında Türk değilim" şeklinde açıklama yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün sözlerini eleştiren Keskin, "Hakan Şükür üzerine konuşmaya değmez. O gitsin istediği yerde yorumculuğa devam etsin. Siyaset ona çok uzak. Böylesine siyasete uzak, Türkiye'nin sorunlarına uzak, temel hedefi para olan bir adamla ilgili burada bir değerlendirme yapmayı çok uygun bulmuyorum. Onu muhatap almaya değmez" dedi.
 
BİLGİ VERİLMİYOR
 
İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeleri de değerlendiren Keskin, Ak Parti Hükümeti'ni görüşmelerin içeriği hakkında bilgi vermemekle suçladı. Görüşmenin yürütülme biçimine CHP'nin sıcak bakmadığını kaydeden Keskin, şöyle konuştu:
 
"Genel Başkanımız ve merkez yönetici arkadaşlarımız sayın Başbakan'ı ziyaretinde bu görüşmelerin yöntemiyle ilgili bazı önerilerde bulundu. Bu öneriler, görüşmelerin parlamento zeminine taşınması, parlamentodaki partilere görüşmelerle ilgili detaylı bilgi verilmesi ve kamuoyunun kabul etmeyeceği herhangi bir açılım için taahhüt verilmemesidir. AKP o görüşlerimizi elinin tersiyle iterek kendine göre yöntemlerle görüşmeleri sürdürmektedir. AKP hükümeti görüşmelerin içeriği hakkında muhalefete bilgi vermeyerek gizlemektedir. Elimizde görüşmelerle ilgili doküman, bilgi yok. Neler görüşülüyor, hangi tavizler karşısında belirli uzlaşmaya varılacak, bu konuda sağlıklı bilgiler mevcut değil. Bu koşullarda objektif bir değerlendirme imkanına sahip olmadığımız için yapılan görüşmelerin neleri götürüp neleri getireceği konusunda herhangi bir görüş bildirme imkanına sahip değiliz."