Hakan Şükür şimdi de Meclis'te maç izlerken görüntülendi

Hakan Şükür şimdi de Meclis'te maç izlerken görüntülendi

Tartışmaların odağındaki isim Hakan Şükür şimdi de Meclis'te maç izlerken görüntülendi.

AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, TBMM Genel Kurulu’nda tabletinden maç izlerken görüntülendi. Şükür, oturuma ara verilmesinin ardından bir süre tablet bilgisayarından basketbol maçı izledi. Eski milli futbolcu Hakan Şükür daha öncede TV yorumculuğundan kazandığı para ile gündeme gelmişti.

SÜREKLİ GÜNDEMDE

Şükür’ün, TV yorumculuğundan kazandığı paranın, milletvekilliğinden aldığı ücretin, 10 mislinden fazla olduğu ortaya çıkmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şükür’e, TRT’de yorumculuk yaptığı 4 Aralık 2008-4 Aralık 2012 tarihleri arasında haftada 14 bin lira, 2011 yılı Ocak ayındaki programları için de toplamda 42 bin lira ödeme yapıldığını açıklamıştı.

Alevlenen tartışmaların ardından; milletvekillerinin üçüncü kişilere doğrudan veya dolaylı ücretli iş yapamayacağının anayasal hüküm olacağı açıklandı.

TBMM Uzlaşma Yazım Alt Komisyonu geçtiğimiz haftaki toplantısında ‘Milletvekilliği ile bağdaşmayan işler’ başlıklı maddenin görüşmelerinde bu konuda tam mutabakata vardı. Söz konusu maddenin alt komisyonda daha önceki görüşmeleri sırasında CHP’li Atilla Kart, AKP’li Şükür’ün durumunu anımsatarak, mevcut anayasadan farklı olarak yeni anayasa taslağında bu maddeye “Milletvekilleri, bu sıfatlarından kaynaklanan konum ve yetkilerini kendilerine çıkar ve yarar sağlamak amacıyla kullanamaz, üçüncü kişilere doğrudan veya dolaylı ücretli iş yapamaz” fıkrasının eklenmesini talep etmişti.

Kart’ın önerisine BDP ve MHP destek vermiş, ancak AKP konunun anayasada değil, yasa ile düzenlenmesi gerektiğini savunmuştu. AKP bu çekincesini madde metnine parantez içinde yazdırmıştı.

İNCE NOT VERMİŞTİ

Hakan Şükür’ün “6 ay­lık kar­ne­si­ni­”, CHP’­li Mu­har­rem İn­ce şöy­le açık­la­mış­tı:

- 4 ko­mis­yon top­lan­tı­sı­nın 3’ü­ne ka­tıl­ma­mış,
- 35 açık oy­la­ma­nın 25’i­ne ka­tıl­ma­mış,
- Hiç so­ru öner­ge­si ver­me­miş.
- Sa­de­ce bir de­fa o da ye­rin­den “1 da­ki­ka­lı­k” ko­nuş­ma yap­mış.
- 11 bin li­ra­lık mil­let­ve­ki­li ma­aşı­nı be­ğen­me­yip, ay­da 200 bin li­ra­ya fut­bol maç­la­rı­nın yorum­cu­lu­ğu­nu yap­mış!
- Son ola­rak da “Ben Türk de­ği­li­m” di­ye açık­la­ma ya­pa­rak, Ga­la­ta­sa­ray­lı­lar da da­hil büyük bir ke­sim­den tep­ki top­la­dı.