Haber Artı Türk'ün Yeni Yazarı: Bülent Serim

Haber Artı Türk'ün Yeni Yazarı: Bülent Serim

Haber Artı Türk'te bundan böyle Bülent Serim'in yazılarını da okuyacaksınız. Türkiye'nin önemli fikir adamlarından, ilkelerinden taviz vermeyen bir kimlik olarak tanınan Bülent Serim, yazılarıyla sitemize renk katacaktır. Haber Artı Türk ailesi olarak ken

Yazılarını büyük bir dikkatle yazan, fikirlerini en net şekilde sayfaya yansıtabilen, Türkiye’nin önde gelen aydınlarından biridir Bülent Serim. 
1948 yılında doğan Bülent Serim, 1970 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akedemisi’ni bitirdi. 1970 yılından itibaren Maliye Bakanlığı’nda bütçe uzman yardımcısı, Sayıştay’da denetçi ve başdenetçi olarak görev yaptı. Ardından Anayasa Mahkemesi’nde Raportörlük ve Genel Sekreterlik,

Turizm Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı ve Genel Sekreter yardımcılığı görevini yürüttü. 

2007 yılının Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından YÖK üyeliğine atanmış ve bu görevinden Temmuz 2009’da YÖK’ün katsayı konusunu ele alması üzerine tepki göstererek istifa etmiştir.

Bülent Serim, kalemiyle düşünce yaşamının önemli direklerinden biri olarak kendini göstermiştir. Yazılarının netliği, kararlılığı ve tutarlılığı ile kafasındaki düşünceyi kağıda başarılı biçimde aktarmayı beceren nadir yazarlardandır.

İlkelerinden taviz vermemesiyle büyük bir takdir topladığı bürokrat yaşamını, yazarlık yaşamına da yansıtmayı becerebilmiş ve bu konuda da fikirlerinin büyük kitleler tarafından izlenmesini sağlamıştır.

Haber Artı Türk ailesi olarak Bülent Serim’in sürekli yazarlarımızdan biri olması bizlere onur verdi. Böyle bir kalemi okurlarımız ile buluşturmakta bir görev yerine getirdiysek, bundan yalnızca şeref duyarız.

Bülent Serim’e hoş geldin diyor ve yazılarıyla, fikirleriyle, cumhuriyete bağlılığıyla, Atatürk ilkelerinin sarsılmaz savunuculuğuyla bir kazanç olarak bağrımıza basıyor ve kendisine teşekkür ediyoruz.

Cuma Hikmet
Haber Artı Türk