Gürsel Tekin'den AKP'ye Ağır Cevap

Gürsel Tekin'den AKP'ye Ağır Cevap

Gürsel Tekin: ”Ne zaman yurt dışına gitseniz kan ve gözyaşı dolu planlarla dönüyorsunuz.”

Gürsel Tekin: ”Ne zaman yurt dışına gitseniz kan ve gözyaşı dolu planlarla dönüyorsunuz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Bekir Bozdağ’a yanıt verdi. Tekin, “Yurt dışına her gidişinizde heybenize kan ve gözyaşı dolu planları doldurup geri gönderiyorlar. Siz yurt dışına gittikçe, Müslüman âleminin yüreğini korku kaplıyor ” dedi.

Bozdağ ve Çelik’in ”Kılıçdaroğlu  yurt dışına gitmesin” sözüne sert tepki gösteren Tekin, “Bu tavırlarıyla, yurt dışına gittiklerinde kendilerine verilen görevleri toplumun gözünden kaçırmak istiyorlar. Suriye politikasında ortada kaldılar. Çok güvendikleri Obama, kendilerine kapıyı gösterdi. Yeni Osmanlıcılık hayallerine prim vermedi. Şimdi ne yapacaklarını bilemez halde, kendilerini Esad’la yaşamaya alıştırıyorlar” dedi.

Bu Nasıl Bir Komplekstir

AKP’lilerin, Başbakan Erdoğan’ın ABD’de bir albay tarafından karşılanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD’deki havalimanında, Başbakan Erdoğan’ı bir albay karşılamış. AKP’li medya ve AKP’li yöneticiler bundan övünç duyuyor. Bu nasıl bir komplekstir.  Nasıl bir duygudur anlamakta zorlanıyorum.”

Gürsel Tekin, “Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de, Ortadoğu’daki Müslüman coğrafyada ölen milyonlarca Müslüman için ne yaptınız? İktidara geldiğiniz günden beri, bu coğrafya sizin yüzünüzden kan ağlıyor dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ABD’ye her gidişinin ardından, Müslüman coğrafyasının korkuya kapıldığını da söyleyen Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Siz Washington’a daha çok annenin ağlaması için mi gittiniz, bunun için seremoni yaptınız? Bu dış politikaya bakıldığında, asıl AKP’ye yurtdışı yasağı koymak lazım. Aksi takdirde daha çok annelerin canı yanacak.”

Tekin şöyle konuştu: “Daha dün, Kaddafi‘nin çadırında ağırlanırken, onun da başını siz yemediniz mi? Kardeşim Esad diyordunuz, bugün Esad’ın can düşmanı oldunuz. Hatırlarsınız, birileri (Aman Başbakan’ı deliğe süpürmeyin, kullanın) diyordu. Deliğe süpürülmemek için ne isterlerse kabul ediyorsunuz. CHP bunların hepsini halka anlatacak. Sizin gerçek yüzünüzü herkes tanıyacak.”