GÜNEYDOĞU'DAN BİR KUŞKULU ŞEHİT HABERİ DAHA

GÜNEYDOĞU'DAN BİR KUŞKULU ŞEHİT HABERİ DAHA

Son bir yıldır kuşkulu bir şekilde Güneydoğu'da meydana gelen asker intiharlarına bir yenisi daha eklendi.

Son intihar iddiası PKK'nın terör olaylarını ilk başlattığı ve her yıldönümünnde hala terör estirilen Hakkari'nin Şemdili İlçesi'nde meydana geldi, İlçe'nin Derecik Beldesi'nde vatani görevini yapan 21 yaşındaki Harun Aslan iddialara göre intihar ederek yaşamına son verdi.

YİNE NEDENİ BİLİNEMİYOR

Olay öğlen saatlerinde Irak sınırına sıfır noktada bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova Jandarma Karakolu'nda meydana geldi. Kayseri'deki Kocasinan İlçesi nüfusuna kayıtlı Harun Aslan, henüz bilinmeyen bir nedenle göğsüne bir el ateş etti. Ağır yaralı olarak kanlar içinde yere yığılan Aslan, ilk müdahale ardından helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Aslan kurtarılamadı.

BUNDAN ÖNCE MEYDANA GELEN İNTİHAR OLAYLARI MECLİSE TAŞINMIŞTI

Daha önce meydana gelen ve cinnet geçirdiği iddia edilen bir askerin akradaşalrını vurduktan sonra intihar etti iddiası ise tam anlamıyla kamuoyuna açıklanmamıştı. Olayın ardından açıklanamayan bir çok soruyu MHP Milletvekili Lütfü Türkkan "Hani intihar etmişti ?" diyerek meclis gündemine taşımıştı.

BAYRAMİÇ'TEKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

HAKKARİ'de Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi Yeşilova Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yapan 20 yaşındaki Harun Arslan'ın göğsüne bir el ateş ederek intihar ettiği iddia edildi. 
Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan ve Hakkari'de askerlik görevini yapan Harun Arslan'ın silahıyla kendisine ateş ederek intihar ettiği haberi Hacıbekirler Köyü'nde yaşayan ailesine ulaştı.

İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ

Bayramiçspor futbol takımında kalecilik yapan Arslan'ın takım arkadaşları ölüm haberine inanamadıklarını ve arkadaşlarının intihar etmeyecek bir kişiliğe sahip olduğunu belirttiler. Arslan'ın ölümü hakkındaki soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

Bu arada Arslan'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından "Nasıl askerlik yakışmış mı?" yazarak askerlik fotoğrafını paylaştığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı