Gülsuyu Gerginliği Büyüyor

Gülsuyu Gerginliği Büyüyor

GÜLSUYU'NA YİNE MÜDAHELE
 
Günboyu gerginliğin sürdüğü Gülsuyu meydanda basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Gaz ve tazyikli su kullanılan müdahalede grup ara sokaklara dağıldı
 
Gülsuyu meydanda akşam saatlerinde bir grup geçtiğimiz günlerde vurularak hayatını kaybeden Ahmet Ferit Gedik için basın açıklaması yapmak istedi. "Ahmet Ferit Gedik'i katletmek serbest, anmasına katılmak suç" yazılı pankartla meydanda toplanan grup basın açıklaması yapmak isteyince polis müdahale etti. Polis gruptakileri gözaltına almak isterken, gruptakiler ve polis arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ortalık bir anda karışırken polis gaz bombasıyla ara sokaklara kaçan gruba müdahale etti. Polisin Gülsuyu meydandaki bekleyişi devam ediyor.
 

ÇEŞİTLİ MAHALLERDE YAPILAN BASKINLARDA 14 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

İstanbul’un çetelerle mücadelenin öne çıktığı ve Haziran ayaklanmasında kitlesel eylemlerin yapıldığı emekçi semtlerinde devrimciler gözaltına alındı. Toplam 70 eve baskın yapıldığı iddia edilirken, şu ana kadar en az 14 kişi gözaltına alındı.

GÜLSUYU OLAYLARI DURULMUYOR

Uyuşturucu çetelerinin  devrimcilere ve halka ateş açtığı Gülsuyu Mahallesi’nde çoğunluğu Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 11 kişiyi gözaltına aldı.Geçtiğimiz Haziran ayında başlayan ve 9 kişinin yaralanması ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle süren olaylar dinmek bilmiyor.Çetelerle ortak hareket ettiği düşünülen ve çetelere dönük korumacı yaklaşımları ile halktan tepki toplayan polisin bu sabah yaptığı operasyonu sonucu ESP Maltepe İlçe Başkanı Zelal Armutlu, ESP üyeleri Ekin Saygılı, Özlem Yiğit, Serkan Okatan, Şafak Aykan Şimşek, Mustafa Kapar, Cebrail Günebakan, Fırat İşsever ile Halk Cepheliler Emine Cansever, Muharrem Zengin gözaltına alındı. Cebrail Günebakan ve Aykan Şimşek, Ağustos ayında çeteler tarafından vurularak yaralanmıştı.

PEK ÇOK EVDE ARAMA YAPILDI
Gülsuyu Mahallesi’nde çevik kuvvet polislerinin ablukası devam ederken, hala pek çok evde aramalar sürüyor. Gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

GAZİ'YE HELİKOPTERLİ BASKIN

Sultangazi’ye bağlı Gazi Mahallesi’nde TMŞ polisleri tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi.Helikopter ve özel tim destekli yapılan operasyon kapsamında gözaltılar olduğu bildirildi. Şeref Özcan da gözaltına alınanlar arasında.Sarıgazi Haklar Derneği’ne baskın yapıldı. Arama devam ederken, Güner Gündoğdu gözaltına alındı

İSTANBUL EMNİYETİ ÖNÜNDE EYLEM VE ARBADE


İstanbul emniyeti önünde arbede İstanbul’da bu sabah yapılan operasyonu tepki göstermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde eylem yapmak isteyen grupla polis arasında arbede çıktı. 

 


OPERASYONA TEPKİ EYLEMİ

 
 Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi yaklaşık 30 kişi, Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Bu sabah İstanbul polisinin Okmeydanı, Gülsuyu ve Gazi Mahallesi’inde düzenlediği operasyonda ESP üyelerinin de aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren grup, basın açıklaması yapmak istedi. Polis, grubun emniyet müdürlüğü önünde eylem yapmasına izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık grupla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra kalabalık, emniyet müdürlüğüne yaklaşık 100 metre uzaklıkta basın açıklaması yaptı. ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada, “Gözaltı operasyonuyla güne uyanırken çeteler halen çeşitli yerlerde dolaşıyor. Çetelere yapıldığı iddia edilen operasyonlar kamuoyunu ve halkımızı tatmin etmiyor" dedi. Bu arada, eylem boyunca çevik kuvvet ekipleri ve bir TOMA, Vatan Caddesi üzerinde hazır bekletildi. Eylemin ardından grup dağıldı.