GÜL'DEN VEDA GİBİ BAYRAM MESAJI

GÜL'DEN VEDA GİBİ BAYRAM MESAJI

Ayrım yapmaksızın herkesi kucakladım.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül : Anayasa’ya bağlılıkla ve tarafsızlık içinde görevimi sürdürdüm. Devlet organlarının uyum içinde çalışması için azami gayret gösterdim. Daima demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savundum. Ayrım yapmaksızın herkesi kucakladım.

BAYRAM MESAJI İLE BAŞLADI BURUK BİTİRDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Cumhurbaşkanı Gül mesajında, büyük bir manevi huzurla idrak ettiğimiz Ramazan ayının ardından, mübarek Bayram günlerine ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.
Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimizi iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.

YAŞANAN ACILARA DEĞİNDİ

İçinde bulunduğumuz kutsal günlerin, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyorum. Dini bayramlarımızın, özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bunun şuuruyla, gönül ve ruh birliği içinde Bayram günlerini maneviyatına uygun şekilde değerlendireceklerine yürekten inanıyorum” dedi.


“İSLAM DÜNYASININ RAMAZAN BAYRAMINI BURUK KARŞILADI”
 

İslam Dünyasının Ramazan Bayramını buruk karşıladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül mesajını şöyle sürdürdü:
“Gazze, Irak ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan acı olaylar, akan kan ve gözyaşı nedeniyle, yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Masum insanları hedef alan, kutsal yaşam hakkını hiçe sayan saldırılar, derin endişe ve üzüntü yaratmaktadır. Daha da acı olanı, Müslümanlar birbirlerini öldürmektedir.

MUSULDA Kİ REHİNELER

Diğer taraftan 49 vatandaşımız halen Musul’da rehine durumundadır. Alıkonulan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılarak evlerine dönmelerini, gündemimizdeki en öncelikli konulardan biri olarak hassasiyetle takip ediyoruz. Gazze’de insanlığa karşı büyük bir suç işlenmektedir. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden masum insanlar acımasızca katledilmektedir. Maalesef büyük bir trajedi yaşanmakta, insanlık onuru ayaklar altına alınmaktadır. Burada asıl endişe verici olan ise, ilgili bütün tarafların, devletlerin ve uluslararası kuruluşların, daha büyük sorunları tetikleyecek bu vahim gidişat karşısında yetersiz kalmalarıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı