Gözaltına alınan ' Açlık Grevcisi ' öğretmenlerden ilk açıklama

Gözaltına alınan ' Açlık Grevcisi ' öğretmenlerden ilk açıklama

Sabaha karşı evlerinin kapıları kırılan açlık grevcisi öğretmenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltı sonrası ilk açıklamaları.

Başarısız darbe girişimi sonrası alınan KHK kararı ile işlerine son verilen öğretmen ve akedemisyen Gülmen ve Özakça'nın kapılarının kırılarak gözaltına alınma işlemlerinin perde arkası netleşmeye başladı.

AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Açlık grevinin 75. gününde evlerine yapılan polis operasyonuyla gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya ilişkin Avukat Selçuk Kozağaçlı'dan açıklama geldi. Kozağaçlı, "Nuriye ve Semih Terör Şubesinde, birazdan görüşeceğiz, tıbbi kontrolleri Ulus Devlet Hastanesinde yapılmış" dedi.


75 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDELER

Dün gece saatlerinde iki eylemcinin evlerine yapılan polis baskınında Gülmen ve Özakça gözaltına alınmıştı.

Gözaltılara ilişkin bilgi veren Avukat Selçuk Kozağaçlı, "Nuriye ve Semih'in hangi hastaneye götürüldüğünü söylemiyor polis. Av. arkadaşlarımız Ebru ve Ayşegül ile Esra Özakça Demiryolu hastanesinde. Nuriye ve Semih Terör Şubesinde, birazdan görüşeceğiz, tıbbi kontrolleri Ulus Devlet Hastanesinde yapılmış. Sağlık durumları ve gözaltı sürecine ilişkin görüşmeden sonra bilgi aktaracağız" dedi.

GÖZALTINA ALINMA GEREKÇLERİ

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın gözaltına alınmasına yönelik tepkiler büyürken, gözaltının gerekçesi de oldukça dikkat çekici.

TEKEL VE HAZİRAN DİRENİŞİ ÖRNEĞİ

Tekel işçilerinin Ankara'daki büyük direnişi ve Haziran Direnişi'ni örnek gösteren savcı, Gülmen ve Özakça için gözaltı kararı çıkardı.

Halkın Hukuk Bürosu, "Nuriye ve Semih için yakalama kararı var. Gezi veya Tekel yapmayı düşünüyorlar diye yazmış savcı..." paylaşımında bulundu.

KAPILARI BÖYLE KIRILMIŞTI

İlgili Haberler