GÖKÇEK'TEN ANKARA HALKINA "KOL SAATİ"

GÖKÇEK'TEN ANKARA HALKINA "KOL SAATİ"

Melih Gökçek seçim yatırımlarını nasıl telafi ediyor?

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimde yaptığı makyaj yatırımların faturasını Ankaralılardan misliyle çıkarmaya başladı. Ankara’da ulaşım ücretlerine yüzde 15 dolayında zam yapıldı.

Kentin yoksul bölgelerinden oy almak için yardım kolileri dağıtmasıyla tanınan, seçim kampanyası sırasında onlarca milyon lira harcayarak kentin girişlerine süslü püslü kapılar yaptıran, önemli kavşaklara büyük rüşvet ve yolsuzlukların sembolü kol saatleri yerleştiren Gökçek’in başkanlığını yaptığı Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, toplu taşıma ücretlerinin artırma kararı aldı.

Alınan karara göre; Ankara'da EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’da 1.75 TL olan tam biniş ücreti yüzde 14.3 zamla 2 TL’ye yükseltildi. Çoğunlukla öğrencilerin kullandığı indirimli bilet ücretleri ise Gezi Parkı olaylarından ötürü olsa gerek daha fazla artırıldı. İndirimli biletlerin ücreti yüzde 15.4 zamla 1.30 liradan 1.50 TL’ye çıkarıldı .

Belediye otobüsleri, metro ve Ankaray’daki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0.59 kuruştan 0.67 kuruşa çıkartılmasına karar verildi.

Özel halk otobüslerine tam bilet ücreti yine yüzde 14.3 zamla 2.10 TL’den, 2.40 TL’ye yükseltilirken, öğrenci bilet ücretine yine tam bilete göre 1 puan daha fazla zam yapılarak 1.30 TL’den 1.50 TL’ye çıkartıldı.

Dolmuş minibüs ücreti yüzde 15.3 zamla 2.10 TL’den 2.40 TL’ye, uzun mesafe minibüs seferleri ücreti ise yüzde 12.7 zamla 2.40 TL’den 2.75 TL’ye yükseltildi.

Zamlar bugünden itibaren uygulamaya girenrken, belediye yetkilileri, Gökçek’in oy toplamak için yaptığı makyaj yatırımlarının faturasını dargelirli ve sabit ücretli vatandaşlara yükleyen zamların akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve yedek parça fiyatarındaki artışlar nedeniyle yapıldığını ileri sürdü.

33 aydır başkentte toplu taşımında herhangi bir artış yapılmadığını belirten yetkililer, Türkiye’nin en ucuz toplu taşım hizmetinin Ankara’da verildiğini, 3 yıldır herhangi bir değişiklik yapılmayan toplu taşım ücretlerinde, yeni düzenleme yapmak zorunda kaldıklarının savundu.

Ancak yapılan zamlarla Ankara, Türkiye’nin en pahalı toplu ulaşım hizmeti verilen kentlerinden biri haline geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı