GÖKÇEK'TEN 20 BİN LİRALIK ŞİRKETE 17 MİLYONLUK İHALE

GÖKÇEK'TEN 20 BİN LİRALIK ŞİRKETE 17 MİLYONLUK İHALE

.

"18 yıldır Başkansın 18 metre Metro yapmadın" şeklinde eleştirilen Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek seçim makyaşlarına başladı. Ama öyle böyle paralar harcamıyor. Dişe dokunur hiç bir şey yapmadığı Ankara'da başbakan ile birlikte geçen ay "Taksi Durağı " açılışı yağtığı için Hürriyet yazarı Ahmet hakan tarafından twitter'de dalga geçilen Gökçek, Ankara girişlerine 36 Milyona ihale ederek sözde kapılar yaptırıyor. Büyük gösterilerle açtığı kentin meydanlarına diktiği saatler ile dünyanın en pahalı zamanını gören Ankaralılar, şimdi de 36 milyon bu kapılara ödeyecek. Övündüğü alt geçitlere sağnak yağışlarda su dolan, 6 şeritli yolları sabah akşam tıkanan Gökçek'in Ankara'sında "Fışkiyeler" de soğuklar yüzünden çalışmıyor. Diğer iller gibi Metro'yu yıllardır bitiremeyip sonrada devlete iteklemekle övünen Gökçek'in kapıları bittiğinde Ankaralı'nın cebinden 36 Milyon'da bitmiş olacak. 

ORTALAMA HER KAPI İÇİN 7 MİLYON

 Hürriyet’in Hacer Boyacıoğlu imzasıyla verdiği habere göre; Ankara Büyükşehir Beyediyesi’nin; Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa girişlerine 25’er metre yüksekliğinde mermer, taş kaplama ve Osmanlı motiflerinin bulunduğu kapılar yaptırıyor. Kapıların üzerinde “Hoş geldin” yazacak. Saat kuleleri ve kapılar toplam tam 36 milyon TL’ye ihale edildi.


İhaleleri tamamlanan ve yapımına başlanan kapıların seçimlerden önce tamamlanması öngörülüyor. Ancak kapıların başkentlilere maliyeti saatler gibi çok da ucuz olmayacak. 5 kapının yapımı için 2 ihale yapıldı. 11 Aralık’ta 3 kapı için yaplan ihale toplam 14 milyon 680 bin TL’lik sözleşmeyle sonuçlandı. İhaleyi Detvar İnşaat-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Diğer iki kapı ve 2 adet saat kulesi için yapılan ihalede de sözleşme bedeli de 11 milyon 480 bin TL oldu. Bunun için de imzalar geçen yıl Aralık ayında atıldı. Bugüne kadar yapılan saat kuleleri ve kapı ihalelerinin toplam bedeli 36 milyon TL oldu.

İKİ YILLIK ŞİRKETİN BAŞARISINA BAKIN

Hürriyet’in haberinde belirtilen şirketlerden 15 milyon liralık ihale verilen Detvar henüz iki yıllık bir şirket ve sermayesi sadece 100 bin liralık bir sermayeye sahip. Şirketin Haluk Ekinci ve Nuri Çelepçıkay. Ortaklardan Çelepçıkay’ın Siirt kökenli olduğu belirtiliyor. Çelepçıkay’ın Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la bir akrabalığının olup olmadığı merak konusu oldu.

15 milyon liralık ihale verilen Gatek Yapı’nın sermayesi sadece 20 bin lira. Şirketin sahibi Sertaş Bingöl adlı bir mühendis.


Fotoğraflar: Hürriyet


Kaynak:Haber Kaynağı