GÖKÇEK HAREKETE GEÇTİ!

GÖKÇEK HAREKETE GEÇTİ!

‘Çakma ödül’ haberiyle küplere binen İ. Melih Gökçek’in son uygulaması ‘tesadüfe bak’ dedirtti. Gökçek, mercek altına aldığı Yurt Gazetesi ve Bağımsız Dergisi İmtiyaz Sahibi Durdu Özbolat’ın evine giriş yolunu kapattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İngiltere’nin başkenti Londra merkezli bir şirketten aldığı ‘En İyi Yaşanabilir Kent Ödülü’nün ‘çakma’ olduğunu ortaya çıkaran Bağımsız Dergisi ile Yurt Gazetesi’ni tehdit etti. Gökçek’in hakaret ve tehdit mesajlarının ardından harekete geçen belediyeden bir ekip, BAĞIMSIZ ve YURT’un İmtiyaz Sahihibi Durdu Özbolat’ın evine giriş yolunu, ‘refüj yapımı’ gerekçesiyle kapattı.

TEHDİT ETMİŞTİ!

Melih Gökçek, ödülle ilgili haberlerden rahatsız olmuş ve bir basın toplantısı düzenlemişti. Muhabirlerimizin sorularına yanıt veremeyince çareyi gazetemize hakaret etmekte bulan Gökçek, Durdu Özbolat’ı ise “Özel merceğim altına alıyorum” diye tehdit etmişti.

DEDİĞİNİ YAPTI 

Gökçek’in bu tehdidinden kısa bir süre sonra Belediye ekipleri Özbolat’ın evinin çevresinde ilk icraatını gerçekleştirdi. Özbolat’ın 2006 yılından beri oturduğu Haymana Yolu üzerindeki konutunun önündeki refüjde, evinin girişine olanak sağlayan boşluk dün sabah kapatıldı.

Kent merkezindeki caddelerin büyük bölümü delik deşik olmasına karşın belediye ekipleri hizmetlerini kentin 50 kilometre dışına kaydırdılar, refüjü tümüyle kapattılar.

ŞİMDİ HATIRLADILAR 

Belediye yetkilileri ise refüjün ihaleyle yaptırıldığını boşlukların da belediye ekiplerince tamamlandığını bildirdiler. “Peki, neden bugün bu refüjler kapatılıyor” sorusuna ise, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Mustafa Yüksel yanıt verdi. Yüksel, itiraf gibi yanıtında; “Geçtiğimiz günlerde gündemimize geldi ve bugün çalışmalara başladık” dedi.

ÖZBOLAT: TESADÜF DEĞİL 

Belediye yetkilileri refüj onarımının ödül haberinin sonrasına rastlamasını ‘tesadüf’ olarak savunmalarına karşın, Özbolat “Tesadüf olamaz” dedi. 2006 yılından bu yana gidip geldiği yolun daha önce Karayolları’nın denetiminde olduğunu ve refüjdeki boşluğu da Karayolları’nın bıraktığını anımsatan Özbolat “Bu hamle tesadüfle açıklanamaz” diye konuştu.