Gezicileri kınayan esnaf bakın kim çıktı?

Gezicileri kınayan esnaf bakın kim çıktı?

Gezi Parkı eylemcilerini kınayıp, ‘’Esnafın sabrı taştı’’ diyen, esnafın ise ‘’Bu kişiyi tanımıyoruz’’ diye tepki gösterdiği isim, AKP’li eski milletvekili çıktı.

Gezi Parkı eylemcilerini kınayıp, ‘’Esnafın sabrı taştı’’ diyen, Beyoğlu esnafının ise ‘’Bu kişiyi tanımıyoruz’’ diye tepki gösterdiği isim, AKP’nin Yozgat eski milletvekili Kadir Akgül çıktı.

Kadir Akgül’ün açıklamasının ardından Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı (BEYDER) Başkanı Tarkan Konar, ‘’Buradan esnaf adına söz söyleyenleri Beyoğlu’nda tanıyan bir esnafa bile rastlamadım. Odalara, birliklere, gruplara soruyoruz. Yıllardır neredeydiniz? Ne oldu da esnaf dostu oldunuz?” demişti.

Türkiye Esnafı ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Kadir Akgül, önceki gün İstanbul’da yaptığı toplantıda, Gezi Parkı olaylarının kendilerini mağdur ettiğini açıklamıştı. Ancak Beyoğlu esnafının tanımadığı bu kişilerin Galatasaray’a lüks araçlarla gelmesi, TOMA ile güvenlik önlemi alan polisin de Mini Cooper araçlarla etrafı çevirmesi dikkat çekmişti.

AYRAN YAYIĞI HEDİYE ETTİ
 
Kadir Akgül, Başbakan Erdoğan’a ayranı ‘’Milli içki’’ ilan etmesinin ardından üzerinde "Dünya lideri Erdoğan, milli içeceğimiz ayran" yazan bir ayran yayığı hediye etmişti. Akgül, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı'yken, AKP Yozgat milletvekili seçilmiş bir dönem sonra ise aday gösterilmeyip, tekrar TESKOMB Başkanlığı'na dönmüştü.