Gezi Parkı'nda FLAŞ gelişme!

Gezi Parkı'nda FLAŞ gelişme!

Polis, Gezi Parkı'na vatandaş girişini yeniden durdurdu.

YİNE BAŞA DÖNDÜK

Hangi hukuki gerekçeye dayanarak alındığı bilinmeyen kararlardan biri olan Gezi Parkı’na giriş yasağı 23 günün ardından sona ermiş bugün Park halka açılmıştı. Fakat bundan iki saat sonra yeniden kapatıldı. İçerideki herkes polis gücüyle parktan çıkarıldı. Sosyal medyadan bildiren kullanıcılar müdahale sebebi sorulan polis memurlarının “güvenlik gerekçesiyle” dediklerini belirtti. Park şu an polis ablukasında. 

Taksim Dayanışması’nın bu akşam saat 19.00’da Gezi Parkı’nda bir araya geleceklerini duyurmuştu. Önlemlerin bu çağrı ile ilgili olduğu tahmin ediliyor. 

Bu arada Radikal'in duyurduğu bir son dakika gelişmesine göre, Taksim Dayanışması üyesi yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alındığı bilgisine ulaşılan isimler şöyle; 
Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı, Akif Burak Atlar, FKF Sözcüsü Elçin Fırat, TKP İstanbul İl Sekreteri Kamil Tekerek, Taksim Dayanışması Koordinasyonu üyesi Ongun Yücel ve HDK Yürütme Kurulu üyesi Erdal İmrek.





















Fotoğraf: @enginbas (twitter)

Sosyal medyada Park'ın boşaltılması esnasında içeridekilerin kalkanlarla itilerek park dışına çıkarıldığı, biber gazı kullanıldığı konuşuluyor. Ayrıca polis müdahalesi İstiklal Caddesi ve Sıraselvilerde'de  sürüyor.










































Fotoğraflar: @kipplik (twitter)