Genelkurmay'dan Vahim Doğrulama

Genelkurmay'dan Vahim Doğrulama

Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Üssü'ndeki ibadethaneye saldırıyı doğruladı ancak kimin yaptığının bilinmediğini bildirdi.

Genelkurmay mescide saldırıyı doğruladı
Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Üssü'ndeki ibadethaneye saldırıyı doğruladı ancak kimin yaptığının bilinmediğini bildirdi.
ANKARA 10.01.2013 17:10
 
 
Genelkurmay Başkanlığı, İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki camiye girip zarar verdikleri ve Kuran'ı Kerim'leri parçaladıkları iddiaları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. 
 
Açıklamada, " İncirlik Kışlasındaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiaları asılsızdır. Mescitteki hasara kimlerin neden olduğu bilinmemekte olup, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından açılan idari tahkikat devam etmektedir" denildi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;
 
"Bazı basın ve yayın organlarında, Adana'daki bir yerel gazeteye atfen, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik)'ndaki birlik mescidine zarar verildiği, Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı ve verilen zarar nedeniyle caminin tadilat adı altında ibadete kapatıldığı iddia edilmiştir. Kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından birlik mescidinin bazı camlarının kırıldığı ve ufak çapta bir hasar meydana geldiği ilgili Birlik Komutanlığınca tespit edilmiş; aksaklıklar aynı gün giderilerek mescit ibadete açılmıştır. İncirlik Kışlasındaki mescidin tahribat neticesinde ibadete kapatıldığı ve Kur'an-ı Kerim'in parçalandığı iddiaları asılsızdır. Mescitteki hasara kimlerin neden olduğu bilinmemekte olup, olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından açılan idari tahkikat devam etmektedir"