GENELKURMAY'DAN IŞİD'Lİ YAKALADIK AÇIKLAMASI

GENELKURMAY'DAN IŞİD'Lİ YAKALADIK AÇIKLAMASI

Açıklamada IŞİD yerine DAEŞ adı kullanılması dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı, DAEŞ terör örgütü mensubu 5'i çocuk 12 kişinin yakalandığını açıkladı.

12 KİŞİ YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde Kilis'in Elbeyli ilçesinde, DAEŞ terör örgütü mensubu 5'i çocuk 12 kişi yakalandığı kaydedildi. Açıklamada IŞİD yerine DAEŞ adı kullanılması dikkat çekti.

KALEŞNİKOF TÜFEK VE  4 BİN 320 FİŞEK

Yapılan açıklamada ayrıca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, bir vatandaş teröristler tarafından kaçırıldığı ve Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, şüphelenilerek durdurulan iki araçtaki aramada bir Kalaşnikof ile 4 bin 320 fişek ele geçirildiği, olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

IŞİD DAEŞ FARKI

Erdoğan Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde katıldığı konferansta da IŞİD yerine niçin DEAŞ-DAESH'i kullandığını ayrıntılı bir şekilde anlattı. Konuşmadan satır başları şöyle:

İslami bir örgüt olarak göstermenin gayreti içine giriyorlar. Bir defa İslam anlam itibariyle anlamı barış olan 'sin' kelimesinden türemiştir. Anlamı barış olan din asla teröre müsaade etmez.

Dikkat edin IŞİD'i de kullanmıyorum, DAESH'ı kullanıyorum. Çünkü bunlar terör örgütüdür. demişti. IŞİD ise kendi eylemlerinin tamamını İslam ve Kuran'a uygun olduğu için yaptığını iddia ediyor

 

Kaynak:Haber Kaynağı