Genelkurmay'dan Gazetecilere  Sarı Zarf Dönemi..

Genelkurmay'dan Gazetecilere Sarı Zarf Dönemi..

Genelkurmay Başkanlığından mektup var...

İLK OLUYOR

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Çetingüleç'in bu günkü köşe yazısında,   Genelkurmay Başkanlığının yeni bir uygulamya başladığını duyurdu. Çetingüleç'in köşesinden konuyu açıkladığı yazısına göre; 

GAZETECİYE SARI ZARF

 Gazetecilik yaşamımda ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sarı bir zarf aldım. İçinde 4 sayfalık mektup. Mektubun sonunda sağ alt köşeye  "Türk Silahlı Kuvvetleri" yazılmış.

Sayfalarda başlık, adres, telefon vs. yok. Sadece birinci sayfanın üzerine el yazısıyla ismim yazılmış. "Acaba gerçek mi" diye Genelkurmay Basın'ı aradık. "Doğru" dediler, "Biz gönderdik..."

Böylece Genelkurmay'da yeni bir uygulama başlatıldığını öğrenmiş olduk. Anlaşılan Türk Silahlı Kuvvetleri bundan böyle hassasiyet gösterdiği konulara  Dikkat çekmek için kişiye özel sarı zarf gönderecek.

Zarfı görenler endişelenmesin...

***

Gelelim içeriğe... "Son zamanlarda özellikle askerlik hizmetinde hayatını kaybeden personelimiz ile ilgili çeşitli platformlarda haber, yorum ve değerlendirmelere sıkça yer verildiği gözlenmektedir" diye başlıyor mektup.

Sonra uzun uzun askerlerin ruh ve beden sağlığı için neler yapıldığı anlatılıyor.Buna rağmen diğer ordulara kıyasla az da olsa şahadet, kaza, intihar gibi olayların meydana geldiğini, bu durumda sorumlular hakkında mutlaka adli ve idari işlemlerin yapıldığı belirtiliyor.

***

Mektupta asker ailelerinin yüreğine şu cümle ile su serpiliyor: "Anaların kına yakarak bize teslim ettikleri ve 'ya şehit ol, ya gazi' diyerek gönderdikleri mehmetçikler bizim için birer kutsal emanettir."

Mektup Türk Silahlı Kuvvetleri'nde "dayak" ve "hakaret" gibi ruhsal travmalara yol açacak dönemlerin çok geride kaldığını gösteren bir cümle ile bitiyor: "Hiçbir şeyin Mehmetçiklerimizin hayatından önemli olmadığı temel felsefesi ile ölüm olaylarını, özellikle de intiharları azaltmak için TSK hem bilimsel, hem idari tedbirleri bulmaya ve geliştirmeye devam etmektedir..."

Takvim/dea