GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Işid mevzilerinden gerçekleştirilen ateşin ardından 1 astsubay ın şehit olması ve 4 askerin yaralanması üzerine askeri birliklerin Suriye'ye girdikleri ileri sürüldü.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA 19:15

Kilis'te, IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı... Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında görev yapan askerlere IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. 1 Astsubay şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bir askerin şehit olmasının ardından bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk ettiği öğrenildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği bildiriliyor. Ayyaşe Türkmen köyü tamamen boşaltıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgedeki olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada IŞİD mensubu 1 kişinin öldürüldüğü, 3 aracın da vurulduğu duyuruldu.
Angajman kuralları çerçevesinde Suriye'ye karşılık verildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: 

"23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı 5 teröristçe açılan ateş sonucu, bir kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

TUĞGENERAL DOĞAN BÖLGEDE

Güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi. Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

BORDO BERELİLER, SURİYE SINIRINDAKİ KİLİS'E GELDİ

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler Suriye sınırındaki Kilis'e geldi.

Kilis'e 10'u aşkın askeri araçla akşam saatlerinde gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler, IŞİD ve PYD denetimindeki bölgelere yönlendirildi. Birliklerden bir kısmı IŞİD denetimindeki Elbeyli bölgesinde, diğer kısmı ise PYD denetimindeki Afrin'in karşısındaki Martavan bölgesi yakınlarında konuşlandırıldı. Bordo bereli birliklerin Kilis'in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de de konuşlandırıldığı bildirildi.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği'nden dün yapılan açıklamada son günlerde Suriye sınırında meydana gelen gelişmeler ve çatışmalar nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtilmişti.

Kilis Valiliği açıklamasında, "Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00'dan başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'da bitecek şekilde beş gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi.

SINIRDA SON DURUM 17:47
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini belirten Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

2 AYLIK EVLİYDİ

Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde sınır hattında bulunan askerlere Suriye tarafından ateş açıldı; 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı.

ORDUNUN SURİYE'YE GİRDİĞİ İLERİ SÜRÜLÜYOR

Olay bugün 16.00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir süredir yığınak yaptığı sınır hattında meydana geldi. IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından askerlere bir anda ateş açıldı. Bunun üzerine askerler de anında karşılık verince çatışma çıktı.
IŞİD bölgesinden açılan ilk ateşle, 1 astsubay şehit olurken 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Olay üzerine sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.

BÖLGEYE TANK VE ZIRHLI ARAÇLAR SEVK EDİLDİ

Kilis'in Elbeyli İlçesi Suriye sınırında bir askerin şehit olmasının ardından bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk ettiği öğrenildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği bildiriliyor...

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı