GENELKURMAY AÇIKLADI; ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

GENELKURMAY AÇIKLADI; ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada uzman çavuşlar Göksal Cin ile Recep Aslan'ın şehit olmasının ardından bugün süren çatışmalarda 1 özel harekat polis memuru da şehit oldu.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

2 UZMAN ÇAVUŞ 1 POLİS 

Genelkurmay Başkanlığı, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bugün Uzman Çavuş Göksal Cin'in bugün saat 08.30'da şehit olduğunu açıklamasının ardından bir askerin daha şehit olduğunu açıkladı.

SİLAHLI SALDIRI SONUCU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "03 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.10'da şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.


ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada uzman çavuşlar Göksal Cin ile Recep Aslan'ın şehit olmasının ardından bugün süren çatışmalarda 1 özel harekat polis memuru da şehit oldu. Bugün saat 15.00 sıralarında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan polis memuru Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak polis memuru doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Bugünkü çatışmalarda 2 asker de yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 asker Ankara GATA'ya sevk edildi.

ŞEHİT CİN, TÖRENLE UĞULANDI

Sur İlçesi'nde sabah saatlerinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Mehmet Demir, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, Emniyet Müdürü Adan Taşdan ile askeri ve mülki erkan katıldı.
Şehit naaşının katafalka koyulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve şehidin özgeçmişi okundu. 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından Şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesi defnedilmek üzere Zonguldak'a uğurlandı.

ZONGULDAK YASTA

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde, dün PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandıktan sonra bu sabah hastanede şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Göksel Cin'in, Zonguldak'ın Çalca Köyü'ndeki baba evine ateş düştü.

Dün öğle saatlerinde Sur ilçe merkezindeki Hasırlı Mahallesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyon sırasında açılan ateşte yaralanan 3 askerden Uzman Çavuş Göksel Cin, kaldırıldığı hastanede bu sabah şehit oldu. Şehit Göksel Cin'in Zonguldak'ın Çalca Köyü'ndeki ailesi acı haberle yıkıldı. 

3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi'nin de bulunduğu askeri konvoyun evlerinin önüne gelmesiyle şehidin annesi Azime Cin, babası Şaban Cin ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi Şerif Cin, arkadaşlarına sarılarak gözyaşı döktü. 

Tuğgeneral Birol Şimşek, şehidin Bağkur emeklisi babası Şaban Cin'e acı haberi vererek başsağlığı diledi. Tuğgeneral Şimşek, ayakta güçlükle duran şehidin babasını sandalyeye oturtup elinden tutarak teselli etmeye çalıştı. 4 çocuğundan birini kaybeden Şaban Cin, bu sırada fenalaştı. Şaban Cin, ambulansa götürülerek müdahale edildi. Şehidin annesi Azime Cin de evin önünde sinir krizi geçirirken, diğer yakınları ve komşuları da kendilerini yere atarak ağladı. Kadın astsubay, şehit annesini teskin etmeye çalıştı.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. 4 yıllık Uzman Çavuş Göksel Cin'in, 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi. Şehit Göksel Cin'in nişanlısının Kayseri'de oturduğu ve birlikte 1 ay önce köye ziyarete geldikleri belirtildi.

'ASKERLİK HAYALİYDİ'

Şehit Uzman Çavuş Göksel Cin'in babası Şaban Cin, oğlunun 4 yıldır Tunceli'de görev yaptığını, geçici görevle Sur'a gittiğini söyledi. Şaban Cin, "Askerliği çok seviyordu, hayaliydi. Tunceli'de vatani görevini yaptı ve Uzman Çavuş olarak devam etti. Bir şeyden çekindiği, korktuğu yoktu. Oraları bize çok anlatmazdı. 'Tunceli iyi' diyordu. 2 ay önce Kayseri'de nişanını yaptık. 1 ay önce izine geldi. Geldiğinde düğünü konuştuk" dedi. Şehit Göksal Cin'in cenazesinin yarın öğlen Elvanpazarcık Beldesi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı