Genç Partizan Güçlü Barcelona'ya Karşı

Genç Partizan Güçlü Barcelona'ya Karşı

Rüştü Kalaç

GENÇ PARTİZAN GÜÇLÜ BARCELONA'YA KARŞI

Yılların Yugoslavya ekolünden geriye pek birşey kalmamış bir Partizan, her daim favori Barcelona karşısındaydı dün.

Barcelona'yı derin kadro bile kurtarmıyor.

İlk periyod Partizan'a 5 numaralı pozisyon hariç her alanda yenilen Barça 5 numarada Tomic yorulunca sadece 11sayı bularak felaket bir ilk çeyrek çıkardı. Sihirli anahtar Navarro da bu periyodda iş görmedi.

Ancak ikinci periyodda Navarro'suz müthiş bir başlangıç ile 3 dakikada öne geçmeyi başardı. Bu periyodun başında Abrines sahneye çıktı. İlk çeyrekte Barcelona'nın tek üçlüğünü atan genç oyuncu ikinci çeyrekte de takımın sıkıştığı anlarda sorumluluk aldı ve başarılı atışlarla takımını diri tuttu. Bu çeyreğin Barcelona'daki gizli kahramanı Papanikolau idi. Partizan ise Bogdanovic dışında yaratıcı oyuncu bulamasa da sıkı mücadele ile oyunda kaldı. İlk yarının etkisiz yıldızı Navarro son anlarda attığı üçlükle bir yere gitmedim mesajı verdi.

Üçüncü çeyrekte giderek oyundan düşen Terence Kinsey, Partizan adına kaçırmaya devam ederken Abrines etkili oyununa devam etti ve 4. dakikada fark 14 sayıyı buldu. Üstelik bu dönemde Partizan 4 faul hakkını doldurmuş durumdaydı. Bu dakikadan sonra Barcelona harikalar yaratmadı ama son derece etkisiz Partizan hücumu farkın bir ara 20 sayıya kadar çıkmasına yol açtı.

Son çeyrekte Barcelona'yı 20 sayı geriden gelerek yenme fikri ne kadar gerçekçi bilinmez ama ayakta kalan tek oyuncusu Bogdanoviç olan Partizan'ın öyle bir niyeti de yoktu. Barcelona da durumu idare edince maç 18 sayı farkla bitti. Partizan'ın umutları iyice azalırken sürekli favori Barcelona'nın çok da organize bir takım hissi yaratmadığını da eklemek lazım. Her durumda bu zorlu grupta Fenerbahçe'nin grubu lider bitirme şansı yüksek görünüyor.