GAZZE’DEN BÜYÜK KAÇIŞ!

GAZZE’DEN BÜYÜK KAÇIŞ!

Gazze’de 17 bin kişi BM’ye sığındı

İsrail, hava saldırılarına dün gece de devam etti. Gazze’yi vuran İsrail’in saldırıları sonrası ölen Filistinli sayısı en az 184’e yükseldi.

İHA'nın haberine göre; dün gece gerçekleşen hava saldırısı sonrası Gazze’de onlarca kişinin cesedi yıkılan binaların enkazından çıkarıldı. Evleri yıkılan yüzlerce Filistinli BM’ye sığınmak zorunda kaldı.

17 BİN FİLİSTİNLİ BM’YE SIĞINDI

BM yetkilileri yaşanan olaylarda 17 bin Filistinli’nin BM’ye sığındığını ifade etti. Yetkililerin açıkladığı rakamlarda ayrıca Gazze’de bulunan 47 binanın tamamen yıkıldığı ve kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

KARA SALDIRISI MI?

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada Hamas’ın İsrail’e 1000 adet roket fırlattığını belirtti. Yetkililer Filistin’e ait bir İnsansız Hava Aracı’nın da (İHA) düşürüldüğünü kaydetti.

İsrail ordusu olası bir kara saldırısı amacıyla binlerce asker ve askeri mühimmatın da sınıra yerleştirildiğini ifade etti.

MISIR’DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

Öte yandan, Mısır’ın dün İsrail ve Filistin’e yaptığı ateşkes çağrısı sonrası İsrail Meclisinde bugün yapılan oylamada öneri kabul edildi. Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları ise bu tarz bir öneriyi kabul etmenin “teslimiyet” olacağını belirterek öneriyi reddettiklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Batı Şeria’da 3 İsrailli gencin ölü bulunmasından sonra İsrail, gençlerin ölümünden Hamas’ı sorumlu tutarak Gazze’ye askeri operasyon başlatmıştı. Gazze’ye hava saldırısı düzenleyen İsrail’e karşı Hamas ise roket atarak karşılık vermişti.

İşte İsrail hava saldırısı sonrası Gazze'de çekilen görüntüler:

Kaynak:Haber Kaynağı