Gaziantep'te emniyetten yaralılar var

Gaziantep'te emniyetten yaralılar var

Gaziantep'te dün gerçekleşen ve 35 kişinin katıldığı gösterilerde aralarında güvenlik şube müdürünün de yer aldığı 4 emniyetçi yaralandı. Gösterilerin bugün de devam etmesi bekleniyor. Londra kaynakları polisin Türkiye genelinde plastik mermi kullandığını

Gaziantep'te Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olayları protesto eden eylemcilerden dün gece 16 kişinin gözaltına alınması ile sonuçlanan ve eylemcilerle güvenlik görevlileri arasında çıkan arbadede 4 polis memurunun yaralandığı öğrenildi.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 19 yaşındaki Hüseyin Korkmaz'ı ziyaret ettikten sonra Yeşilsu Parkı'nda oturma eylemi yapıp slogan atanlarla polisler arasında gerginlik yaşandı.Tansiyonun yükseldiği anda polislerle eylemciler arasında kavga çıktı. Polisin, gözaltına alma işleminin başlatması üzerine arbade yaşandı.Çıkan olaylarda 4 polis memurunun yaralandığı belirtildi.

Gaziantephaberler.com'dan Atilla Karaduman'a konuşan Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ," Aralarında güvenlik şube müdürümüzün de bulunduğu 4 memurumuz atılan taşlar sonrası yaralandı.Hastanede tedavi altına alınan memurlarımıza rapor verildi " dedi.

Öte yandan Londra kaynaklı haberler Türkiye'de emniyet güçlerinin bazı yerlerde protestoculara plastik mermi kullandığı haberini duyurdu. Meksika'dan bazı kişiler Türkiye'yi arayarak, durumun ne aşamada olduğunu ve Türkiye'de neler olduğunu merak ettiklerini aktardılar. Türkiye'de ise medya suskunluğunu sürdürüyor. Yandaş kanallar olayları "provokatörlerin kışkırtması" olarak vermeye devam ediyor. Olaylar görmezden geliniyor ya da yanlı olarak aktarılıyor.