Gaziantep tarihinin en kalabalık protestosunu yaşıyor

Gaziantep tarihinin en kalabalık protestosunu yaşıyor

Gaziantep Haberler gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Atilla Kararaduman Gaziantep'te 20 binden fazla insanın Gezi Parkı protestosu için bir araya geldiğini bildirdi. Karaduman, "bugüne kadar Gaziantep'te bu kadar çok insan bir araya gelmemişti," di

Hükümetin, Taksim Gezi Parkı'ndaki uygulamaları için Gaziantep'te düzenlenen protestoya 20 binin üzerinde eylemci katıldı.

Siyasi partilerin Gaziantep il yöneticileri, DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar, futbol klüpleri taraftarları saat 19.00'da Kırkayak Parkı'nda toplandılar. "Her yer Taksim her yer direniş, Taksim bizim İstanbul bizim, Şerefine Tayyip, Hükümet istifa, Faşizme karşı omuz omuza, Taksim Tayyip'e mezar olacak" sloganları atan eylemciler, Atatürk Bulvarı üzerinden Yeşilsu Parkı'na doğru yürüyüş başlattı.

Resmi polislerin olmadığı toplantıda sivil polislerin çokluğu dikkat çekti. Atatürk Bulvarı'ndaki eylemciler nedeniyle Gaziantep trafiği kitlendi. Attila Karaduman, Gaziantep'in uzun yıllardır bu kadar büyük bir kalabalığı toplayamadığını ifade etti. 

Attila Karaduman-Murat Güreş-Nevin Koçoğlu-Doğan Özdinç