Gaziantep de Gezi Parkı için ayaktaydı

Gaziantep de Gezi Parkı için ayaktaydı

Taksim Gezi Parkı'nda ağaç katliamının protesto edilmesiyle başlayan ve 3 gündür devam eden olaylarda, orantısız güç kullanılması; milletvekilleri, gazeteciler ve halkın üzerine biber gazi ile tazyikli su sıkılarak bir çok kişinin hastanelik olması yurdun

Taksim Gezi Parkı'nda ağaç katliamının protesto edilmesiyle başlayan ve 3 gündür devam eden olaylarda, orantısız güç kullanılması; milletvekilleri, gazeteciler ve halkın üzerine biber gazı ile tazyikli su sıkılarak bir çok kişinin hatanelik olması yurdun bir çok yerinde olduğu gibi Gaziantep'te de protesto edildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) CHP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve çeşittli sivil toplum örgütlerinin destek verdiği basın açıklaması Yeşilsu Önün'de yapıldı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep Eş Başkanı siyasal iktidarın yeşil alanları rant alanlarına dönüştürdüğünü savunarak, "Anayasal olarak herkes sağlılı ve dengeli bir çevrede yaşamak hakkına sahiptir.Bu kapsamda Taksim Gezi Parkı'nı savunan insanlara karşı günlerdir devam eden şiddeti kınıyoruz. Taksim Yayalaştırma Projesi adeta Taksim Kışlası'na dönüştürüldü. Gezi Park'nı koruyan yurttaşlara saldırının hiçbir meşruiyeti yoktur. Bunun adı tipik bir terördür.Halkın yaşam alanlarına saldırı kabul edilemez" dedi.

Gaziantep Yeşilsu Parkında toplananlar "Sus Deme Susmam", "AVM Değil Yeşil Alan İstiyoruz", "Çevreme Ağacıma Doğama Dokunma" dövizlerinin yer aldığı açıklama olaysız sona erdi.