GAZFİŞEĞİ GAZİSİ LOBNA ALLAMİ BBC'YE ANLATTI

GAZFİŞEĞİ GAZİSİ LOBNA ALLAMİ BBC'YE ANLATTI

Geçtiğimiz yıl Gezi Parkı eylemlerinde başından gaz fişeğiyle vurulup dehşet görüntülerle aklımıza kazınan Loba Allami'den mesaj var.

Üç beyin ameliyatı geçiren Allami uyandıktan sonra büyük bir yaşam mücadelesine başladı.

Bugünlerde Danimarka'nın Arhus kentinde yaşayan ve iyileşme çabalarına devam eden Allami, bu küçük kuzey Avrupa kentinde BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'ye konuştu.

Henüz üç ay önce kendini ifade edecek kadar konuşma yeteneğini kazanan Allami, hükümete tepkili olduğunu söylüyor, artık Türkiye'deki gösterilerde kimsenin ölmemesi, yaralanmamasını diliyor.

MART AYINDA AYŞE ARMAN'A KONUŞMUŞTU

31 Mayıs 2013’te Gezi Parkı protestolarının düzenlendiği sırada Taksim’de başına biber gazı fişeği isabet eden Lobna Allami, “Felçte gelişme sağladım. Ama başım çok ağrıyor hâlâ. Bu sonradan eklenen parça çok ağrıyor. Doktorlar normal olduğunu, yeni yeni iyileştiğini söylüyorlar, öğlenleri uyumam gerekiyormuş ama ağrı o kadar fazla ki, uyumak da mümkün olmuyor”

page_lobna-allami-felcte-gelisme-var-basima-sonradan-eklenen-parca-cok-agriyor_571696388.jpg

HEP AĞLIYORUM

Lobna : Bilmiyorum. Aslında iyi miyim, kötü müyüm onu bile bilmiyorum. Hayatta olduğum için mutluyum ama çok ağlıyorum. Hep ağlıyorum. Çünkü bir sürü şeyim, yeteneğim, bilgim… Artık yok! Çöpe gitti. Okuyamıyorum… Yazamıyorum… En kötüsü de istediğim gibi konuşamıyorum! ‘Küçük insan’ gibi konuşabiliyorum… Böyle, yavaş yavaş… Kelimeleri düşünerek, bulmaya çalışarak… Kelimeler, aklımda ama ağzımdan çıkamıyor! Bazen de yanlış kelimeler çıkıyor... ‘Domates’ demek istiyorum, ‘çilek’ diyorum

TAKSİM'E YİNE GELİR MİYDİ?

Allami, "O günkü gibi bir polis müdahalesi olacağını bilseniz, yine de Gezi Parkı protetoslarına katılır mıydınız" sorusuna "Kesinlikle" cevabını veriyor.

Gezi Parkı Eylemlerinde Lobna Allami'nin aklımıza kazınan dehşet görüntüleri ekranlara böyle yansımıştı;

Kaynak:Haber Kaynağı