Gazdanadam Festivali 7 Temmuz'da

Gazdanadam Festivali 7 Temmuz'da

Gezi Parkı direnişinde polisin gaz, su ve fiziki şiddeti protesto etmek için her sene 1. Geleneksel Gazdanadam Festivali düzenlenecek.

Yandaş olmayan basın yayın organları ve sanatçıların hedef haline getirildiği Gezi Parkı direnişinde, "Direnen Basın" çatısı altında biraraya gelen televizyon, gazete ve sanatçılar 1. Geleneksel Gazdanadam Festivali gerçekleştirecek.  7 Temmuz Pazar günü Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda başlayacak olan festival gün boyu yine Kadıköy’ün birçok noktasında devam edecek. "Oh biber" diyenler için dev biber gazı kapsülleri, serinlemek isteyenler için ise, dev TOMA’lar festivale eşlik edecek. Ayrıca yine festival alanında "direniş yap-boz'u" yapılacak ve hazırlanan "dev maket duvar"a katılan yurttaşlar dilediklerini yazacak.

‘DİKTATÖR TATİLE KAÇTI’

Festival öncesi dün Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Bağımsız Dergisi ve Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu,  artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyerek, ‘’Diktatör tatilde ama bize tatil yok. Ülkemiz özgürlüğün ve kardeşliğin kol gezdiği, bağımsız ve laik bir ülke olana kadar bize tatil yok. Yorgun değiliz, çünkü ülkemizi yıllardır korkuyla yöneten bir iktidarı gerillettiğimizi bilmek bize güç veriyor. Hürlüğün havası aydınıyla, genciyle, emekçisiyle herkesin hep bir ağızdan söylediği hale geliyor’’ diye konuştu.

‘AKP’YE KARŞI BULUŞUYORUZ’

Halkın AKP hükümetine karşı duruşu sırasında yandaş basının sustuğunu ve televizyon kanallarının penguen belgeselleri yayınladığını hatırlatan Terkoğlu, ‘’Direnen medya kuruluşları olarak, en başından beri AKP’ye karşı direnişin bir parçası olan aydınlar ve gençler olarak direnişin kültürümüzün bir parçası olan sanatı, mizahı, eğlenceyi hep birlikte yeniden üretmek için 7 Temmuz Pazar günü Gazdanadam Festivali’nde buluşuyoruz’’ çağrısı yaptı. Açıklamaya Modacı Barboros Şansal ve sanatçı Orhan Aydın’ da katılımlarıyla destek verdi.

FESTİVALE DESTEK VEREN SANATÇI VE KURUMLAR

Sanatçılar Girişimi, Oyuncular Sendikası, 68liler Birliği Vakfı, Ataol Behramoğlu, Suzan Aksoy, Şebnem Dönmez, Ferhan Şensoy, Güven Kıraç, Tarık Akan, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Leman Sam, Levent Üzümcü, Semiha Yankı, Bennu Yıldırımlar, Sevinç Erbulak, Göksel Kortay, Füsun Demirel, Ali Erkazan, Kemal Kocatürk, Bora Öztoprak, Ali Pin, Gülriz Sururi, Ayşen Guruda, Ayşe Emel Mesci, Mehmet Ali Erbil, Akasya Aslı Türkmen, Aslı Güngören, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu'ndan Prof. Dr. Zerrin Bayraktar.

FESTİVALDE SAHNE ALACAK SANATÇILAR

Cem Adrian, Bulutsuzluk Özlemi, Sattas, Mir Sanat Topluluğu, Güvenç Dağüstün, Kurtalan Ekspres, Yaşar Kurt, Boğazaiçi Caz Korosu  ve Çapulcular Korosu.

FESTİVALİ ÖRGÜTLEYENLER

Yurt, Cumhuriyet, BirGün, SoL, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal, Halk TV, Cem TV, Oda TV, Cem Radyo, Yön Radyo.