Galatasaray'dan çok sert Fenerbahçe açıklaması: Kirliler dışarı atılacak!

Galatasaray'dan çok sert Fenerbahçe açıklaması: Kirliler dışarı atılacak!

Galatasaray: Kirliler dışarı atılacak


Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye yanıt: bir takım etik dışı davranışlara tevessül etmiş insanların içinde bulundukları kaotik ortama Galatasaray'ı da dahil etmelerine müsade etmeyeceğiz. Türk sporuna yakışmayanlar elenecek


Fenerbahçe yönetiminin bilgilendirmesi ve ortaya çıkan UEFA yazışmasıyla hedef tahtası haline gelen dönemin Türkiye Futbol Federasyonu GS TV’ye konuşan Arıboğan, “Samimi olarak söylemek gerekirse Türk futbolunun içerisinde bir takım etik dışı davranışlara tevessül etmiş insanların içinde bulundukları kaotik ortama Galatasaray ’ı da dahil etmelerine müsade etmeyeceğiz.” dedi.


TÜRK SPORUNA YAKIŞMAYANLAR ELENECEK


"Konunun, Türkiye’de yaşanan problemlerin, Türk futbolunun yaşadığı problemlerin, Galatasaray’la hiçbir ilgisi yok" diyen Arıboğan sözlerine şöyle devam etti: " Galatasaray bunun dışında, üstünde, yukarısında pozisyonunu almış durumda. Kulübümüz 100 yıldan fazla geçmişiyle Türk sporunu hem Türkiye’de hem Avrupa’da en iye şekilde temsil etmeye devam ediyor. Sportif, etik, fair – play kavramlarıyla… Onun dışındaki konular; ben kendimi ve arkadaşlarımı ayırıyorum. Benim Futbol Federasyonu Başkanvekili olduğum dönemde yapılan bir takım spekülasyonlar var. Ben şunu belirtmek istiyorum; 40 yıldır Türk sporuna farklı mecralarda hizmet ediyorum. Bunun 20 yılını profesyonel milli basketbolcu olarak geçirdim. Kalan döneminde de yöneticilik yaptım. Türk sporunda etik değerlerin dışında olan, Türk sporuna yakışmayan davranışları gösterenler elenecekler, bundan Türk spor kamuoyunun haberi olsun."


KİRLİLER DIŞARI ATILACAK


"Sistem kirlileri dışarı atacak. O nedenle Galatasaray’ı buna karıştıramazlar diyorum. Galatasaray Türk sporunun lideri ve lokomotifidir; bunu Türkiye’deki yanlışların çirkinliklerin dışında tutmak gerekir. Bugün gazetelerde gördüğümüz spekülasyonlara gelince; açıkçası şaşırdım. Sonra bilgileri alınca bir takım yanlış uygulamalar olduğunu gördüm. Malum şahıs, bir arkadaşıyla birlikte 6 tane gazeteyi çağırıyor. Bir takım bilgilendirmeler yapıyor” dedi.


KÖKSLA DA SESSİZLİĞİNİ BOZDU


Dönemin TFF Genel Sekreteri olan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Sporx'e konuşan Köksal, TFF Genel Sekreteri'nin kurumda profesyonel olarak görev yaptığına dikkati çekerek, "Haliyle benim böyle bir yazışmayı kendi inisiyatifimle UEFA'ya göndermem mümkün değil. TFF'deki görev sürem itibariyle bu yazışma dahil kendi inisiyatifimle UEFA'ya gönderdiğim hiç bir yazı yoktur. Kaldı ki bu süreçte federasyon olarak gönderilen yazılar, bilgiler UEFA'dan gelen talapler doğrultusunda yapılmıştır" dedi.