Galatasaray Yangının da Hasar Sabah Belli Oldu

Galatasaray Yangının da Hasar Sabah Belli Oldu

Tarihi üniversite binasında yangın nedeniyle meydana gelen maddi hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı.

MADDİ HASAR GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI
 
İhsan YALÇIN/İSTANBUL,

GALATASARAY Üniversitesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan yangın gece saatlerinde kontrol altına alınabilmişti. Tarihi üniversite binasında yangın nedeniyle meydana gelen maddi hasar, gün aydınlanınca ortaya çıktı.

 
BİNANIN TARİHÇESİ
 
Yanan bina, Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı'nın müştemilatı olan bina. Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edildi ve 1992 yılında da üniversiteye devredildi. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyor.
Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıktığı belirtilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede 3. katı ve çatı katını sardı. Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri karadan, kıyı emniyetine bağlı ekipler ise denizden yangına müdahale etti.
 
İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Fatih Altaylı'dan yangınla ilgili şok sözler!
 
Fatih Altaylı'dan Galatasaray Üniversitesi yangını ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.
 
 
Fatih Altaylı, Teke Tek programı sırasında Galatasaray Üniversitesi yangını ile ilgili şunları söyledi: "Yine bir itfaiye rezaleti ile karşı karşıyayız aslında. Biliyorsunuz birkaç hafta önce yine aynı şekilde Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nin tarihi binası yandı. Aynen bu şekilde yandı. Okul yöneticileri ile konuştum. İtfaiye geliyor yangın başlangıcı var.