GALATASARAY TFF'YE PATLADI

GALATASARAY TFF'YE PATLADI

Galatasaray Kulübü, 1 maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle TFF’ye ateş püskürdü.

Galatasaray Kulübü, 1 maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle TFF’ye ateş püskürdü: “Süper Kupa’daki olayların sorumlusu TFF’dir. Bu ceza, tarafsızlığın ayaklar altına alındığının en büyük göstergesidir.”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu’nun başvurusu üzerine Tahkim Kurulu’nun, Süper Kupa finalindeki olaylar nedeniyle para cezası verilen Galatasaray’ın cezasını ‘1 maç seyircisiz oynama’ya çevirmesi, ortalığı karıştırdı. Sarı kırmızılı kulüp, resmi siteden çok sert bir açıklama yaparak TFF’yi topa tuttu. Açıklama şöyle:

Bu Karar Yok Hükmündedir!

Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımları arasında oynanan Süper Kupa maçındaki saha ve seyirci olayları nedeniyle Tahkim Kurulu tarafından alınan hukuk dışı kararları tanımıyoruz. Bu karar, kasıtlıdır, taraflıdır ve hatta kulübümüze ve camiamıza karşı düşmanca niyetler taşımaktadır.

“TFF CEZALANDIRILMALIYDI”

1) TFF tarafından organize edilen ve güvenlikle ilgili önlemleri alma sorumluluğu tümüyle Türkiye Futbol Federasyonu’na ait olan bir maçta çıkan saha ve seyirci olaylarından kulübümüzün cezalandırılması, hukuku ayaklar altına almak demektir.

Spor dışı olayların önlenmesi için müsabaka öncesinde, maç sırasında ve stat girişlerinde gerekli önlemleri almayan Türkiye Futbol Federasyonu, çıkan olayların yegane sorumlusudur ve aslında cezalandırılması gereken tek kurumdur.

“TARAFSIZLIK AYAKLAR ALTINA ALINDI”

2) TFF tarafından cezaların arttırılması yönünde yapılan itirazlar sonucunda, Tahkim Kurulu’nun kulübümüze saha kapatma cezası verirken rakip takım için sadece para cezasının arttırılması yönünde karar alması, tarafsızlığın da ayaklar altına alındığının en büyük göstergesidir.

“ŞİKE DAVASINDA BİLE GÖRÜŞ BİLDİRMEDİLER”

3) TFF’nin ve kurullarının, 2014-2015 sezonunun daha başında, seyircileri alenen tahrik edecek böylesine hukuk dışı ve taraflı bir kararı alması, kulübümüze karşı niyetini ortaya koymaktadır.
Disiplin müfettişlerinin benzer olaylarda hatta “şike” davasında bile, cezaların artırılması yönünde görüş bildirdiğine rastlanmamışken, bu maçla ilgili kararı ve kararların alınmasındaki görülmemiş aceleciliği de dikkatlerden kaçmamıştır.

“HUKUK DIŞI BİR KARAR” 

4) Taraftarlarımızın hukuk içinde gereken bütün girişimlerde bulunacağımızdan şüphesi olmasın. “Hukuk dışı” olarak yasak konulan bu maçın başlama düdüğüne kadar yasal mücadelemizin süreceğini bütün kamuoyunun da bilmesini istiyoruz.

ŞÜKRÜ ERGÜN: BECERİKSİZLER

Öte yandan sarı kırmızılı kulübün basın sözcüsü Şükrü Ergün, konu ile ilgili AMK’ye verdiği demeçte, “Federasyon kendi beceriksizliğinin cezasını Galatasaray’a ödetmeye karar verdi” ifadesini kullandı. Ergün, olaylı karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu maçın organizatörü Türkiye Futbol Federasyonu’dur ve her şeyinden onlar sorumludur. 

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARI MAÇI İZLEYEBİLECEK

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Kupa ile ilgili özel statüsü, Galatasaray Kulübü’nün cezasını ilginç bir şekle soktu. Statünün 10. maddesine göre, Süper Kupa maçıyla ilgili seyircisiz oynama cezası alan bir kulüp bunu kendi evinde oynayacağı ilk müsabakada çekecek. Bu durumda Galatasaray evinde oynayacağı Eskişehirspor müsabakasını boş tribünler önünde oynayacak. Yine değişen talimata göre misafir takım kendi seyircisini bu müsabakaya getirebilecek. Disiplin Talimatı'nın 99. maddesine göre, Galatasaray - Eskişehirspor maçını stat kapasitesinin yüzde 5 oranında Eskişehirspor taraftarı izleyebilecek. Türk Telekom Arena’nın kapasitesi 52 bin kişi olduğu için, kırmızı siyahlı kulüp 2 bin 600 taraftarını maça getirebilecek. Karşılaşmanın bilet satışları ise maçtan 48 saat önce başlayacak,

Kaynak:Haber Kaynağı